Klaar voor de start van de Freeride World Tour 2020 in Japan

Er is een reden waarom Japan als eerste stop op de kalender van de Freeride World Tour staat: POEDER! Veel poeder. Metershoge poeder. Zijdezachte champagnepoeder. Waar de winnaar ongetwijfeld een fles bubbels opentrekt.

Freeride World Tour in Hakuba Valley

Place to be voor de start van de Freeride World Tour is Hakuba Valley, de belangrijkste skiregio van Japan, op nog geen drie uur van hartje Tokyo. In 1998 vonden hier de Winterspelen plaats. Sindsdien staat de reputatie van de Japanse Alpen in de sneeuw gebeiteld.


Er zijn 9 skiresorts, 135 liften en 200 pistes, traditionele Japanse ‘pubs’ voor de après-ski, en warme baden om weer op krachten te komen. En een handige nieuwe app om doorheen de skiregio te navigeren. Wat wil je nog meer? Spektakel? Daar zorgt de Freeride World Tour voor!

Start voorzien op 17 januari

Als alles loopt zoals gepland, start het feest op 17 januari. Op zaterdag 18 januari vinden dan de eerste wedstrijden plaats. Zondag 19 januari t/m zaterdag 25 januari staan genoteerd als ‘possible FWT competition day’.

Elke ochtend wordt beslist of de competitie die dag kan doorgaan. Zit het weer echt tegen, dan worden de wedstrijden een dag uitgesteld. 25 januari is de laatste mogelijke D-day.

De beste riders verzameld

Qua riders kan je uiteraard rekenen op zowat alle grote namen. Aan het werk zijn onder andere: Tim DurtschiAndrew Pollard, Craig MurrayCarl Regnér, Marion HaertyJuliette Willmann, Manuela Mandl, Hedvig Wessel en Victor de Le Rue

Sam Lee zien we dit jaar jammer genoeg niet in de FWT verschijnen, of toch niet op zijn ski’s. In seizoen 2018-2019 viel hij uit vroeg uit door een complexe beenbreuk. Complicaties vertraagden zijn herstel. In december moest hij jammer genoeg toegeven dat Hakuba het niet ging worden. Hopelijk zien we hem later dit jaar weer shinen in een van de FWQ events.

De volledige kalender voor 2020 is ondertussen ook bekend. Maar eerst genieten van Hakuba!