Kühtai
Kühtai

Wanneer je je avontuur wil beginnen voor je op de skilatten gaat staan, dan is het Tiroolse skigebied Kühtai zeker een aanrader. De weg erheen vraagt sneeuwkettingen van goede kwaliteit. Maar deze inspanning is de moeite waard want het brengt je op een hoogte van meer dan 2000 meter in een sneeuwzekere omgeving waar zowel skiërs als snowboarders zich ten volle kunnen uitleven.

Kühtai is een zeer gekend en populair wintersportgebied met hele mooie geprepareerde pistes. De sneeuw ligt hier nog voldoende zodat de wintersporters zelfs tot eind april, begin mei hier nog terecht kunnen. In Kühtai ski of snowboard je tussen de 2020 en 2520 meter, wat van Kühtai het hoogstgelegen wintersportgebied van Oostenrijk maakt. Zorg dan ook dat jouw kledij van goede kwaliteit is want hoewel het hier zonnig kan zijn, is de koude bijtend. De 41 pistekilometers en 12 liften bieden voldoende variatie voor de meer ervaren wintersporter. Met een beperkt hoogteverschil zijn de afdalingen eerder pittig dan lang. 


Funpark

Snowboarders en freestylers kunnen zich uitleven in een funpark met een groot aanbod en vele uitdagingen. En ook tourskiërs komen zeker aan hun trekken in dit gebied. Een skipas voor Kühtai geeft je ook toegang tot het kleinere gebied, Oetz. Deze gebieden zijn niet direct verbonden, maar met de bus ben je in minder dan tien minuten in Ochsengarten, waar je het gebied van Oets kan ontdekken. De moeilijkheidsgraad van de pistes kan eventueel beginnende wintersporters afschrikken, maar families met kinderen hebben geen reden om het gebied links te laten liggen. Met drie verschillende kinderlanden, hebben de kleinste keuze in overvloed om elke dag iets leuk te beleven. 

Overnachten kan in het dorp zelf in een van de vele hotels die vlak aan de pistes liggen. Voor de après-ski kan je uitwijken naar Dorfstadl, waar je kan genieten van Tiroolse feestavonden.

DELEN
Vorig artikelKappl
Volgend artikelDachsteingletsjer