skiën in de Franse Vogezen
La Bresse

Het skigebied van La Bresse Hohneck is een skidorp in het midden van de Vogezen gelegen tussen 1300 meter en 1600 meter hoogte. Dit gebied is geliefd voor verschillende wintersportdisciplines.

Piste-aanbod

La Bresse Hohneck bestaat uit drie skigebieden. Als eerste is er La Bresse Hohneck; dat is meteen het grootste van de drie. Vervolgens heb je La Bresse-Lispach, een gebied ideaal voor families. Als laatste is er La Bresse-Brabant. In deze drie gebieden vind je vooral blauwe en rode pistes. De langste piste is hier ongeveer twee kilometer. Niet skiën of snowboarden maar liever langlaufen? Dat is hier geen enkel probleem. Je hebt hier namelijk vijftig kilometer aan langlaufloipes. Ook voor sneeuwschoenwandelingen zijn er verschillende mogelijkheden. Verder is er in La Bresse een uitgebreid snowpark waar de freestyler zich urenlang kan amuseren op de verschillende boardercrosses en dergelijke. 

Families 

Wil je leren skiën en je kinderen ook dan is La Bresse Hohneck ideaal voor u. In de rustige periodes is het hier namelijk ideaal. Ook zijn er verschillende activiteiten mogelijk in dit gebied, niet alleen activiteiten voor groot of klein maar ook voor samen met het hele gezin. Voor de beginnende skiër of snowboarder zijn er heel wat geschikte pistes voor beginners.

Naast de piste 

Voor een traditionele uitbundige après-ski moet je hier absoluut niet zijn. Maar je kan er wel gezellig in het dorp een glaasje drinken. Maar daarnaast is er wel een hele hoop te doen. Zo kan je de sledepistes misschien eens gaan verkennen, een ritje met de hondenslee of gewoon een sneeuwschoenwandeling maken. Ook ijsschaatsen en ijsklimmen zijn hier mogelijkheden. 

La Bresse Hohneck is dan wel een klein skidorp, het heeft wel verschillende mogelijkheden en disciplines. Zo vind je er voor groot, klein, beginner of gevorderde wel iets om te doen. En voor de niet-sportieve wintersporters zijn er ook tal van mogelijkheden. 

DELEN
Vorig artikelRisoul
Volgend artikelPraloup