La Clusaz
La Clusaz

La Clusaz is een typisch Frans bergdorpje in het Aravis-gebergte. Het gebied heeft 83 kilometer pistes. La Clusaz behoort tot een selecte groep ‘Top of the French Alps’ dit betekent dat er de beste service wordt gegeven. 

Skiën 

Naast skiën is dit gebied ook goed voor snowboarden, carving en telemark. Je hebt hier verschillende pistes maar het grootste deel hiervan is blauw. La Clusaz is gedurende december tot april sneeuwzeker, tijdens deze periode vallen er enkele meters verse sneeuw. De pistes liggen hier verspreid over verschillende hoogtes en liggen tot 2600 meter hoogte. In La Clusaz zijn maar liefst vijf skischolen waaruit je kan kiezen. In enkele scholen kan je ook Nederlandstalige skiles krijgen. 


Ontspanning 

Naast skiën en snowboarden kan je hier ook een hoop andere dingen doen. Zo kan je het rustig aan doen maar ook voor iets actiefs gaan. Wie het graag rustig aandoet kan genieten in het wellnesscentrum van een rustgevende massage of een lekker warme sauna of zonnebank. Liever iets actief? Dan kun je de bergen misschien bekijken van uit een andere perspectief, namelijk vanuit de lucht. Met de twee voeten op de grond kan natuurlijk ook. Genieten van meer dan dertig kilometer wandelroutes of van een ritje op de sneeuwscooter. Voor een uitgebreide après-ski moet je niet in La Clusaz zijn maar je kan hier wel genieten van een lekker hapje en drankje in de verschillende barretjes. Ook is er een ruime keuze om op restaurant te gaan. Aan de piste zelf kan je ook gezellig iets drinken.

Kinderen 

Voor kinderen is La Clusaz ook zeker goed. Je hebt hier namelijk verschillende opvangen maar ook speciale skilessen voor de kids. Niet alleen de opvang is goed maar je hebt hier ook speciale skiliten voor kinderen. La Clusaz is een skigebied voor klein en groot met verschillende mogelijkheden naast het skiën en snowboarden.