La Grave
La Grave

La Grave-La Meije is gelegen in Frankrijk aan de voet van de gelijknamige La Meije. Het is geen skigebied in de klassieke zin van het woord. Anders dan alle anderen is het minste wat je kan zeggen over het skigebied van La Grave.

Freeride-mekka

In La Grave – La Meije is het wel heel bijzonder. Je hebt er namelijk alleen maar blauwe pistes. Maar niet alleen dat is anders, het gebied heeft maar slechts twee blauwe pistes. Deze pistes zijn samen ongeveer twee kilometer lang. Dat is het voor wat de pistes betreft. Naar La Grave kom je dan ook niet om op de piste te skiën. Je hebt hier zeer veel off-pistemogelijkheden. Er zijn hier geen aangelegde pistes. Het is een waar paradijs voor de skiër of snowboarder met een flink pak ervaring. Vanuit La Grave – La Meije lopen er verschillende routes naar beneden. Zo heb je voor degene die zeker uitdaging zoeken routes die naar La Meije lopen. Wanneer je het liever iets rustiger houdt zijn er de routes die naar Chancel lopen. Steile couloirs, gletsjers, rotspartijen, poedervelden, … La Grave – La Meije heeft het allemaal. Het is een paradijs voor de gevorderde freerider. Swallowtails en dikke poederlatten voeren hier de boventoon.


Naast het skiën 

Naast skiën en snowboaden is La Grave – La Meije ook een waar paradijs op het vlak van ijsklimmen. Je hebt hier meer dan honderd watervallen waar je op verschillende niveaus kan gaan klimmen. Ook kan je hier prachtige wandelingen maken in het zeer uitgebreide natuurpark. 

Uitdaging 

Voor uitdaging moet je zeker en vast in La Grave La Meije zijn. Als beginner kan je hier niks komen doen je hebt namelijk al heel wat ervaring nodig om off-piste te kunnen gaan. Het is een ware ervaring om hier eens te komen. Wanneer je free-rider bent is dit echt wel the place to be. Ooit moet je hier eens geweest zijn. Het ligt hier dan ook zeker en vast voor de hand dat dit een gebied is dat niet geschikt is voor gezinnen, je hebt hier namelijk maar twee pistes. 

 

728x90 ISPO 1