Laax
Laax

Laax is onderdeel van het Ski- en snowboardgebied Laax – Flims – Falera en is een zeer bekende en geliefde uitvalsbasis voor tal van wintersporters.

Knappe afdalingen

De logeeraccomodaties liggen buiten het centrum zelf, waardoor het dorpje autoarm kan gehouden worden. Heel leuk vertoeven dus. Het ligt in Graubünden en in een heel zonnige omgeving. Samen met Flims en Falera vormt het een van de grootste wintersportgebieden uit de Alpen. Tussen 1100 en 3018 meter bevinden zich meer dan 220 kilometer aan pistes bereikbaar met 29 liften en slechts 20 minuten van Chur en 1:30 rijden van Zürich. Dit gebied is door de hoogte heel sneeuwzeker en telt pistes zowel voor beginners, matige skiërs en snowboarders als voor meer ervaren en avontuurlijkere wintersporters. Wanneer er toch nog een sneeuwtekort dreigt, zijn er voldoende mogelijkheden om de afdalingen kunstmatig te besneeuwen. Het hoogste punt van het gebied is de Vorab Gletsjer (3000 meter) en de aanwezigheid van dit punt zorgt ervoor dat je al in oktober een wintersportvakantie kan boeken. Een aantal pistes zijn echt de moeite waard en kan je niet overslaan wanneer hier verblijft. De dalafdaling Flims is een breed pad langs bomen en rotswanden. Puur genieten! De afdaling naar Laax (piste 64)  is een beschutte piste en heel leuk voor gemiddelde wintersporters. Ook deze piste loopt tussen de bomen. Op 2675 meter kan je vanaf Casson afdaling nummer 71 kiezen om helemaal naar beneden af te dalen. Zeker de moeite waard. 

Shop Lokaal

Wanneer je eens een afdaling buiten de piste wilt wagen, kan je dit ook in dit gebied uittesten. De pistekaarten tonen enkel freeride mogelijkheden die relatief veilig zijn. Op de kaart staan ze in het geel. Maar toch vinden we een gids altijd aan te raden wanneer je je aan het freeriden waagt. In het gebied kan je tevens opleidingen boeken zodat je uw veiligheid kan maximaliseren. Snowboarders kunnen uiteraard kiezen voor de vele off-piste mogelijkheden, maar zij kunnen zich tevens uitleven met de skiënde freeriders in de funparks die ter beschikking zijn. zowel monsterpipes als halfpipes zijn het uitproberen waard. 

Après-ski

Naast de traditionele voorzieningen voor kinderen is hier ook een mini boardercross aanwezig zodat de kleinste zich daar ook aan iets nieuw kunnen wagen. Maar het gebied heeft ook loipes in de aanbieding. Langlaufers kunnen zich over 60 kilometer.  Maar ook winterwandelingen en bobsleeën vormen variatie binnen een weekje ski- of snowboardplezier. De après-ski is zeker ook de moeite waard, waarbij Craps bar misschien wel de bekendste accommodatie vormt.