Afdalingen waar geen eind aan lijkt te komen, kilometers genieten van sneeuw: een overzicht van de langste skipistes in de Alpen.
Alpe d'Huez

Dames en heren met stalen benen, deze is speciaal voor jullie. De langste skipistes in de Alpen staan garant voor afdalingen waar geen eind aan lijkt te komen, indrukwekkend veel kilometers en hoogtemeters. Een must-do voor zowat elke geoefende skiër of snowboarder.

De langste skipistes in de Alpen

Skirama Breuil-Cervinia, Valtournenche, Zermatt, Italië/Zwitserland

In het skigebied rond de iconische Matterhorn, Zermatt, vind je meerdere echt lange afdalingen. De piste die van de top van Klein Matterhorn (3890 meter) helemaal naar Valtournenche slingert staat met 22 kilometer niet alleen op de eerste plaats wanneer we het hebben over de langste skipistes in de Alpen maar is zelfs de langste piste van de wereld. En ben je dan toch in Breuil-Cervinia, is er nog steeds voldoende lange pistes te vinden om zelfs de allersterkste benen te vermoeien.

Shop Lokaal

La Sarenne, Alpe d’Huez, Frankrijk

La Sarenne is zonder twijfel de bekendste afdaling die elke skiër of snowboarder ooit gedaan moet hebben. Gelegen in het Franse Alpe d’Huez, staat La Sarenne op de skiplannetjes ingekleurd als zwarte piste, maar eigenlijk is enkel het eerste deel van de afdaling echt moeilijk te noemen. Met een start op Pic Blanc en vervolgens zestien kilometer lang afdalen naar de Gorges de Sarenne is La Sarenne echter een vette kluif.

Alpe d'Huez - Pic Blanc
Alpe d’Huez – Pic Blanc
Inferno, Mürren, Zwitserland

Vijftien lange kilometers en een hoogteverschil van bijna 2200 meter doet zelfs de sterkste skiërs of snowboarders naar adem snakken. De Inferno, die start op Kleine Schilthorn boven Mürren en je helemaal beneden naar Lauterbrunnen brengt, hoort zeker in dit rijtje van langste skipistes thuis. En vergis je niet, op een aantal vlakke stukken zal het zelfs stevig doorduwen zijn. De Inferno is het jaarlijkse strijdtoneel van de befaamde Inferno-races.

Schilthorn: Piz Gloria
Schilthorn: Piz Gloria
Schwarze Schneide, Sölden, Oostenrijk

Starten doe je op 3340 meter op Schwarze Schneide. Vervolgens dender je door het Rettenbach-dal naar het Gaislachkogl-dal op 1363 meter. Zo, daarmee heb je maar liefst vijftien kilometer rode/blauwe piste achter de kiezen, wat er meteen de langste piste van Oostenrijk van maakt.

Les Cascades, Flaine, Frankrijk

Ook voor wie minder bedreven is op  ski’s of snowboard, kunnen we lange pistes aanraden. In het Franse Flaine ligt de vermoedelijk langste blauwe piste van de Alpen.‘Les Cascades’ start in Flaine op 2480 meter en eindigt in het plaatsje Sixt op 730 meter hoogte. De bus brengt je terug naar Flaine.

Dome de Lauze, Les Deux Alpes, Frankrijk

Starten doe je op de gletsjer van de indrukwekkende Dome de Lauze op 3568 meter hoogte. Vervolgens daal je helemaal af naar het dorpje Mont de Lans op 1300 meter hoogte. Dat maakt bijna 2300 meter hoogteverschil over een afstand van pakweg vijftien kilometer.

Ben jij deze langste skipistes van de Alpen al afgedaald? En welke pistes mogen hier zeker niet ontbreken volgens jullie? Laat het ons graag weten! Liever steil dan lang? kijk dan even naar ons overzicht van de steilste pistes van de Alpen

Shop Lokaal