de steilste skipistes in Oostenrijk
Langer Zug (c) Lech Zürs Tourismus_Josef Mallaun

Het skigebied van Lech Zürs am Arlberg bevindt zich tussen de 1300 en 2800 meter hoogte en wordt gezien als een van de beste skigebieden van de wereld. Tirol en Vorarlberg worden verbonden door een bergpas genaamd Arlberg.

Sankt Anton am Arlberg en Lech zijn de twee meest bekende plaatsen van het skigebied rond Arlberg. Wanneer je naar Lech Zürs gaat heb je genoeg aan de ArlbergCard om het hele skigebied te bezoeken. Het gehele gebied gebied bestaat uit meer dan 300 kilometer pistes en 80 moderne skiliften. De pistes zijn uitdagend en de après-ski uitgebreid en bruisend. 


Ook offpiste

Bovendien heeft dit gebied ook 180 kilometer aan offpistes in de aanbieding om de natuur uitgebreid te ontdekken. Het is een heel mondain gebied waar de wintersporters van de hele wereld hun jaarlijkse ski- of snowboardvakantie doorbrengen. Bovendien is het één van de mooiste wintersportbestemmingen van de Alpen, een topgebied voor skiërs en boarders van verschillend niveau. Door de ligging op het Arlbergmassief valt hier ook een pak meer sneeuw waardoor sneeuwzekerheid een absolute troef is en de pistes er het hele seizoen in goede conditie verkeren. 

Het skigebied van Lech Zürs am Arlberg is een flink stuk groter geworden door de verbinding van het westelijke deel (Lech, Oberlech, Zürs en het gehucht Zug) met Warth en Schröcken. Beginnende skiërs komen het best aan hun trekken in de gebieden van Lech of Oberlech. 

Maar de ervaren skiërs of boarders kunnen hun uitleven in Sankt Anton op veel steilere, en uitdagende pistes of zich wagen aan de off-piste mogelijkeden. Ook om tochten te maken is dit een fantastich gebied en de infrastructuur is hier voor aangepast met  een lift die Alpe Rauz en Zürs verbindt. Een aanrader is om samen met een berggids vanaf de Vallugagrat, met 2811 meter tevens het hoogste punt van het skigebied, een zeer mooie off-piste afdaling naar Zürs te maken.