Skier test het Leki Trigger 3D systeem op de piste in de sneeuw

21 jaar geleden bracht het Trigger-systeem van Leki een revolutie teweeg in wintersportland. Vandaag is de stokkenspecialist uit het Duitse Kirchheim erin geslaagd om iets wat al onevenaarbaar is nóg beter te maken. Hiervoor nam Leki elk Trigger-detail opnieuw onder de loep. Waarom? Voor die ene klik… Met Leki Trigger 3D.

De volgende overwinning? De machtigste afdaling? Daar gaan uren training, weken in de bergen, jarenlange toewijding én topmateriaal achter schuil. Voor een topsporter moet alles immers perfect zijn, van kunnen tot conditie en van ski tot stok. Dat laatste is waar Leki in uitblinkt. Het mag gezegd: met het Trigger 3D-systeem tilt Leki het Trigger-systeem naar een nóg hoger prestatieniveau. Niet alleen voor die topsporter, maar ook voor recreatieve wintersporters zoals jij en ik.

Shop Lokaal

Leki Trigger 3D: een ontwerpparel

Iets wat al goed is beter maken is een grote uitdaging voor productontwikkelaars. Dat geldt eens te meer voor Leki Trigger 3D. De tijd en toewijding die Leki in dit nieuwe kindje heeft gestoken is opmerkelijk. Op de teller staan: meer dan 2000 ontwerpuren, ongeveer 10.000 test-releases en veel, heel veel testen.

(c) Leki, Torsten Wenzler

Toen het nieuwe Trigger 3D-systeem min of meer ‘af’ op tafel lag, wild Leki uiteraard ook de mening van topatleten meenemen. En dus volgden er nog meer testen en nog meer finetunesessies. Net zoveel tot het helemaal goed was.

De belangrijkste verbeterpunten?

  • De directe verbinding tussen handschoen en stok – voor meer controle
  • Een snelle en gemakkelijke click-in/click-out – voor bijkomend comfort
  • 220° release-systeem – voor extra veiligheid

Dat klinkt als muziek in onze oren!

Meer controle, comfort en veiligheid

Wie het nieuwe systeem probeert, valt het verschil meteen op. De greep, pasvorm en het release-systeem zijn ongeëvenaard goed.

leki trigger 3D

Helemaal bovenaan zit de vertrouwde easy click out-knop. Als je daar op duwt, klikt de stok in één keer los. De ‘haak’ waar je handschoen aanhangt, zit nog vernuftiger in elkaar.

Het hele release-systeem beweegt bovendien in alle richtingen 220° met je mee. In- en uitklikken is daardoor altijd een piece of cake, ook op het scherpst van de snee. Dankzij de comfortabele grip, ligt de stok perfect in je hand.

Klein detail onderaan is het iets uitstekende steuntje onderaan de greep. Dit ondersteunt de natuurlijke beweging en beschermt je pols.

Aan de top

Al meer dan 45 jaar voorziet Leki de beste skiërs ter wereld van raceproducten. Hun succes bevestigt het vakmanschap van Leki. Wist je dat maar liefst 467 atleten met Leki-stokken skiën? In het winterseizoen 2018-2019 waren zelfs 7 van de 10 trofeeën en 63% van de podiumplaatsen voor Leki. Het is dus niet zo gek dat topatleten in de skiwereld met Leki skiën én volmondig zeggen: “I’m a clickstarter.”

Meer informatie via leki.nl
#clickstarter