Home Algemene info Lengte van een snowboard kiezen

Lengte van een snowboard kiezen

0
Lengte van een snowboard kiezen
Weet jij hoe lang jouw snowboard moet zijn?

De lengte van een snowboard kiezen doe je door rekening te houden met een aantal criteria. Er zijn drie factoren van doorslaggevend belang wanneer je het hebt over de juiste lengte snowboard: het gewicht, je niveau en de gekozen stijl. De lengte van een snowboard wordt aangegeven in centimeters. Wat je wilt gaan doen, bepaalt in grote mate de lengte. Ga je voor freestyle, dan kies je een maat snowboard die wat korter is. Een korter board is namelijk veel wendbaarder. Een freerider neemt een maat snowboard die wat langer is. Dat zorgt voor meer drijfvermogen in de zachte sneeuw. Ben je lichter van gewicht, dan ga je beter voor een korter en meer flexibel board. Ben je wat zwaarder, kies dan een langer en stijver board.

De lengte van een snowboard kiezen

In principe kun je de volgende richtlijnen aanhouden wanneer je bepaalt welke lengte snowboard je nodig hebt:


  • ga je voor tricks en sprongen, neem dan een korter board. De lengte blijft dan onder je kin.
  • als beginner neem je ook best een korter board. Daar heb je meer controle over. Bovendien is een korter board veel wendbaarder.
  • ga jij graag off piste? Kies dan een iets langer board. Dat board mag gerust tot neus of voorhoofd komen. Zelfs boven het hoofd uit, mag geen probleem zijn voor een ervaren freerider.

Let zeker ook even op de breedte van je snowboard. Zeker wanneer je grote voeten hebt (dan hebben we het dus over schoenmaat 45 of meer), dan kies je best een ‘wide’-snowboard. Die boards zijn breder waardoor je hielen tenen niet te ver het board uitstekend. Heb je kleinere voeten, neem dan zeker geen te wijd board. Je controle zal er door afnemen en sturen wordt moeilijker. Heb jij al eigen softboots? Dan is het zeker verstandig om ze mee te nemen naar de shop, wanneer je van plan bent om een snowboard te gaan kopen.

Flex van een snowboard