Les Diablerets
Les Diablerets

Les Diablerets is één van de oudste wintersportgebieden van Zwitserland. Het is een heel authentiek dorpje dat de moderne infrastructuur die noodzakelijk is voor het toerisme in de winter op een heel mooie manier laat bestaan naast de meer puur Zwitserse sfeer van het oorspronkelijke door.

Gelegen in het midden van de Alpes Vaudoises ligt dit gezellig dorpje te blinken in een fantastische omgeving. Les Diablerets is maar liefst met drie verschillende skigebieden geconnecteerd. Je kunt er een lift nemen naar Meilleret en vandaar de lift nemen naar het wintersportgebied Villars-Bretaye. Het skigebied Isenau is dan weer bereikbaar aan de meer noordoostelijke kant van Les Diablerets. En ten derde kan je naar de gletsjer Glacier 3000 klimmen door in Col du Pillon een cabinelift te nemen.


Les Diablerets is verbonden met Villars-Gryon. Het Skigebied Villars – Gryon – Les Diablerets biedt 100 kilometer pistes aan. Door de talloze verbindingen (32 liften) en de uitgestrektheid van het gebied kan je je hier wagen aan heel leuke tochten. De keuze aan pistes is gigantisch en gevarieerd en dit in een heel sneeuwzeker gebied waar het hoogste punt maar liefst 3000 meter bedraagt (de gletsjer). Het hoogteverschil van 1700 meter biedt voldoende ruimte voor alle soorten skiërs en snowboarders van heel gevarieerd niveau. Naast skiën en snowboarden trekt les Diablerets ook langlaufers aan die voldoende loipe-kilometers kunnen vinden om hier hun wintervakantie te reserveren. Als variatie op het skiën en boarden kan je ook kiezen voor de slee waarbij je zelfs ’s avonds de 7,5 kilometer verlichte sleepiste kan afglijden. 

Offpiste

En ook de off-piste mogelijkheden zijn heel aantrekkelijk voor de freeriders onder de wintersporters. Vooral de mogelijkheden op en rond de gletsjer genieten van internationale faam. Maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je geen verse sporen kan trekken. Het gebied blijft, gedeeltelijk door de hoge prijsklasse, vrij rustig. Voor kinderen zijn er een paar heel goede scholen voor hun eerste stapjes te zetten op ski’s. Geen typisch familiegebied, maar toch wel leuke dingen om met kinderen te doen en voldoende aandacht voor de kleinste onder de wintersporters. Na een dagje skiën of boarden kan je wel iets drinken, maar echte ambiance zal je hier niet vinden.