Val Thorens

Groot, groter, grootst, het skigebied Les Trois Vallées is er eentje van indrukwekkende cijfers. Drie valleien, tweehonderd skiliften en zeshonderd kilometer met elkaar verbonden pistes. Zo krijg je het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld.

Drie valleien

De drie dalen die het gebied vormen bereik je allen via Albertville, vanaf de stad Moûtiers. In het meest noordelijke deel liggen Le Praz, La Tania en Courchevel. In het middelste dal liggen Méribel en Méribel Mottaret en in het zuiden liggen dan St. Martin de Belleville, Les Menuires, Orelle en Val Thorens. De tien dorpen hebben elk hun eigenheid. Les Menuires is er voor de low-budget reiziger en heeft een uitstekende offpiste. Courchevel is pure luxe. In je ski’s stappen en wegglijden, dat doe je dan weer in Val Thorens.

Shop Lokaal

Keuze in overvloed

Zeshonderd kilometer pistes, dat betekent dat je je niet snel zal vervelen. De keuze is enorm en elk dorp heeft zijn eigenheid. Glooiende pistes tussen de bomen, steile zwarte pistes, oefenpistes voor de beginnende skiër of snowboarder, hooggelegen en lange afdalingen met indrukwekkende panorama’s, … Les Trois Vallées biedt het allemaal. Er is zoveel keuze dat iedereen hier wel ergens aan zijn trekken komt. Niet enkel op de piste maar ook voor de liefhebbers van offpiste biedt Les Trois Vallées ongekende mogelijkheden. Snowparks waar freestylers terecht kunnen, zijn er in overvloed.

Andere mogelijkheden

Ben je op zoek naar après-ski? Ook dan zit je in Les Trois Vallées meer dan op je plaats. Volgens velen biedt Les Trois Vallées de beste après-ski van heel Frankrijk. Andere activiteiten in overvloed. De allerhoogste tyrolliene ter wereld ligt in Val Thorens. Zwembaden, wellness, bowlings, met Michelin-sterren bekroonde restaurants, schaatspistes, ritjes met de slede, … je roept het maar. In Les Trois Vallées kom je tijd tekort om je te vervelen.

Shop Lokaal