Skipass free voorjaarsskiën in Livigno
Skipass free voorjaarsskiën in Livigno

Een van de populairste skigebieden in Italië is ongetwijfeld Livigno. Gelegen tussen het nationaal park van Stelvio en het Zwitsers nationaal park van Engadin herbergt het skigebied van Livigno sneeuwzekerheid in een overweldigende natuur.

De bergtoppen van het Berninagebergte en de Ortlergroep zorgen voor een onvergetelijke achtergrond voor iedereen die in Livigno de pistes aanvalt. En met 12 zwarte pistes, 37 rode pistes en 29 blauwe skipistes kan iedereen hier zijn hartje ophalen. Een snel en uitgebreid liftensysteem (6 gondelliften, 13 stoeltjesliften en 11 sleepliften) zorgen dat er nauwelijks wachtrijen aan de liften staan. Dankzij de ligging tussen de twee bergketens garandeert Livigno een erg lang seizoen en een hoge sneeuwzekerheid. Met pistes tot bijna 3000 meter hoogte hoeft dat nauwelijks te verwonderen. Doorheen het langgerekte dal waar het skigebied van Livigno zich bevindt, strekken de pistes zich uit aan de twee kanten. Die flanken zijn niet met elkaar verbonden door liften, maar een goed en gratis bussysteem brengt je snel naar beide kanten. De funparken van Livigno hebben een wereldfaam: Snowpark Amerikan, Snowpark Mottolino en Livigno Park Carosello 3000 trekken jaarlijks de allerbeste freestylers aan.


Shoppen

Wat Livigno extra interessant maakt, is de het feit dat je er belastingvrij kan shoppen. Alcohol, technologische gadgets, parfum, … je roept het maar, in Livigno koop je het aan interessante prijzen. Ben je geen skiër of snowboarder? Geen nood. Er is steeds van alles te beleven in en om het skigebied van Livigno: bobsleeën, sneeuwschoenwandelingen, nordic walking, ijsklimmen, schaatsen, …

DELEN
Vorig artikelChampoluc
Volgend artikelAlta Badia