Lenteskiën in Frankrijk

Ludieke pistes

In de afgelopen jaren zijn sommige skipistes omgetoverd tot ware speeltuinen. Met name voor beginners en kinderen is dit een fantastische manier om spelenderwijs kennis te maken met het skiën. Dieren staan dit jaar centraal.


Bij Super Besse is de piste Petits Trappeurs gemarkeerd met levensgrote dieren van hout en uitgerust met panelen met uitleg over de omgeving. Het Friendly Natural Park in Les Menuires besteedt aandacht aan de lokale fauna in het Vanoise National Park. Hier kun je kennismaken met de korhoen, de steenarend, de ptarmigan (alpensneeuwhoen) en de beroemde fluitende marmot. Voor kleine skiërs zijn diverse uitdagingen aangelegd op deze piste, zoals verschillende obstakels, een kikkertunnel en speelelementen van gerecycled materiaal.

Nieuwe toegankelijke boardercrosses zijn ook te vinden in Peyragudes en Saint- François Longchamp. Dit zijn pistes met kleine hobbels en steile bochten.

In La Plagne kun je skiën als geheim agent. Dankzij virtual reality krijgt het dagje skiën een nieuwe dimensie. Kruip in de huid van een trol of een geheim agent. I-Quest is een nieuw avonturenspel en een outdoor versie van het escape game concept.

Met de pas Prem‘s Sur les Pistes kun je je dagje skiën verlengen. De pas biedt de mogelijkheid om als eerste ’s ochtends op de piste te staan in Aillons. Of je kiest ervoor om in de avond te skiën in La Clusaz. De piste in Le Merle wordt aan het eind van de dag feestelijk verlicht met verschillende kleuren ledlicht.

Om skigebieden te beveiligen is extra geïnvesteerd zodat de pistes zelfs bij zware sneeuwval ‚s morgens sneller open kunnnen. Dit alles dankzij preventieve lawine-opwekkers. Zowel in Les 7 Laux, in Isère als in Ste Foy Tarentaise worden de huidige installaties gemoderniseerd.

De prijsstelling van de skipassen wordtop sommige plaatsen flexibel en is vanaf nu afhankelijk van onder meer de datum van aankoop. In Avoriaz en Val Cenis is dit systeem al in 2019 geïntroduceerd. Het Pralognan la Vanoise skigebied voert deze methode dit jaar ook in.

In Le Lioran kun je vanaf nu een skipas voor twee uur skiën kopen voor € 23,-.

 

Toerskiën

Dit jaar komen er meer mogelijkheden om veilig te kunnen toerskiën. Er zijn nieuwe pistes in Les Orres met 700 meter hoogteverschil en verschillende paden die toegang geven tot prachtige uitkijkpunten. In Bernex zijn twee nieuwe pistes voor beginners en een piste voor de meer gevorderde toerskiër. In Le Lioran zijn twee pistes van elk 5,6 km. In Orcières telt de piste 4,2 km. In Avoriaz loopt een route vanuit het dorp Les Lindarets zowel door het bos, langs een beekje als door de ongerepte natuur in de vallei.

 

Voor gevorderde skiërs

In La Rosière zijn twee pistes voor gevorderde skiërs aangelegd: een zwarte piste met een helling van 74% en een freeride-gebied met een hoogteverschil van 400 meter.

Het Mauselaine skigebied in Gérardmer in de Vogezen bestaat zestig jaar! Dit wordt gevierd met verschillende evenementen door het hele jaar. Het resort Montclar in de zuidelijke Alpen viert dit jaar ook feest. Het vakantieoord bestaat al weer vijftig jaar.

Een nieuwe ijsgrot in Vars in Hautes-Alpes

 

Nieuws van skischool ESF

ESF in Praz de Lys biedt een toerskicursus waarbij je off-piste gaat en waarbij er tijd wordt ingelast voor een uitgebreide proeverij van lokale gerechten. ESF in Val d‘Allos heeft een nieuw chalet voor kinderen van 2 tot 15 jaar.

Shop Lokaal