Megéve
Megéve

Het skigebied van Megéve is gelegen in het Franse Haute Savoie met fantastisch uitzicht op de immer indrukwekkende Mont Blanc. Het wintersportdorp heeft een authentieke stijl en een gezellige sfeer. Het dorp bestaat uit vier afzonderlijke skigebieden. 

Vier skigebieden

In Megéve heb je keuze uit vier verschillende skigebieden. Als je rustig wilt skiën, kan je best in Jaillet gaan skiën, vanuit dit skigebied kijk je uit op het dorp en op de drie andere skigebieden. In Rochbrune daarentegen is het veel drukker vanwege het ruime aanbod aan pistes. Ga je graag skiën als het seizoen nog maar net van start is of verkies je een permanente downhillpiste dan is Côte 2000 geschikt voor jou. Voor veel variatie ga je best naar het gebied Mont d’Arbois.

Shop Lokaal

325 kilometer skiplezier 

Meer dan driehonderd kilometer pistes, maar liefst goed voor honderddrieentachtig pistes. Zwart, rood, blauw, groen voor iedereen is er wel wat te zien. Met één van de achtentachtig liften vind je wel een skipiste naar je zin. Hou je van een beetje uitdaging dan kan je in Megéve ook aan nacht- skiën doen.  

Plezier naast de piste

Na het skiën kan je in Megéve ook gaan zwemmen. Heb je het meer voor wandelen dan kan je gezellige tochten maken in de streek. Of gezellig iets gaan drinken, in Mégeve kan het allemaal. In het dorp zijn ook verschillende winkeltjes en heerlijke restaurants. 

Makkelijk bereikbaar 

Megéve is een dorp dat zeer makkelijk te bereiken is, je bereikt het gebied via snelweg en een enkele bergweg die nooit voor problemen zorgt. Je kan dan zo ook makkelijk andere dorpen bereiken. Om, naar de pistes te gaan is het ook geen enkel probleem. Zo is er de skibus of neem je een van de vele skiliften 

Zo zie je maar een dorp met verschillende mogelijkheden, makkelijk bereikbaar en veel pistes voor aangenaam skiplezier.