Mölltal
Mölltal

De Mölltal Gletsjer vinden we in het Oostenrijkse Kärnten en is samen met Ankogel de meest sneeuwzekere omgeving van Karinthië, dit vooral door de zeer hoge ligging (1200-3122 meter hoogte).

De ligging van dit gebied zorgt echter ook voor heel weinig beschutting bij harde wind en het kan er dus heel erg koud worden. Het skigebied opent heel snel het winterseizoen. Vanaf eind september kan je de skilatten reeds aantrekken om op de gletsjer een aantal pistes af te dalen. Maar gezien de weersomstandigheden die er kunnen heersen, wordt hier op voorhand meestal toch de meteo gecontroleerd. Samen met de Ankogel heeft het 88 kilometer aan ski- en snowboardpistes in de aanbieding. Deze hoeveelheid aan afdalingen biedt tevens een grote variatie. Hoewel de Mölltal Gletsjer niet echt voor beginners is, kunnen deze toch terecht op de overige pistes. Het gebied is zeker ook geschikt voor kinderen. Het gebied is vrij kalm met heel weinig wachttijden aan de liften, waardoor doorheen het hele gebied een soort gezeligheid heerst die je niet in andere wintersportgebied terugvindt. 


Schultz-Gruppe

Naast de Mölltalergletsjer en de Ankogel bevat de volledige Schultz-Gruppe (een familiebedrijf uit Zillertaler) ook het Grossglockner Resort Kals-Matrei, de Skiregion SKi-optimal Hochzillertal Kaltenbach, Skizentrum St. Jakob in Defereggental en Skizentrum Hochpustertal met het Dolomiten Residenz Sporthotel Sillian.

Flattach is het dorp het dichts gelegen bij de Mölltal Gletsjer en is ideaal om te overnachten wanneer je wenst te skiën of the snowboarden op deze mooie gletsjer. Er zijn weinig tot geen uitgaansmogelijkheden in dit kalme dorpje en voor de liften zelf moet je ook de wagen nemen. Maar de prijs is zeer economisch.

Shop Lokaal