Montgenèvre
Montgenèvre

Het skigebied van Montgenèvre is gelegen in de Zuidelijke Alpen op 1860 meter hoogte. In het dorp zijn tal van activiteiten te doen op verschillende vlakken. Montgenèvre is geschikt voor klein en groot.

Pistes 

In Montgenèvre zelf heb je ongeveer 99 kilometer aan pistes. Deze pistes zijn verdeeld over alle moeilijkheidsgraden. Er is voor iedereen wel een piste te vinden naar zijn of haar niveau. Naast de pistes in het dorp zijn er in de omgeving nog zeer veel andere pistes waar je terecht kan met de juiste skipas. De langste piste is in dit gebied vijf kilometer lang. Naast de gewone pistes heb je in Montgenèvre ook funparken waar je terecht kan als freestyler, beide funparken zijn geschikt voor verschillende niveaus. Absolute beginner? Geen enkel probleem: keuze uit twee skischolen met verschillende Nederlandstalige lessen. De lessen een beetje beu? Dan kan je zelf oefenen op de oefenweide en een groene of blauwe piste te lijf gaan. 

Shop Lokaal

Naast skiën 

Naast skiën en snowboarden zijn er ook nog een hoop andere dingen te doen. Zo kan je kiezen voor cultuur maar ook voor sportieve activiteiten. In Montgenèvre kan je verschillende culturele activiteiten plannen, zo zijn er verschillende musea. Naast cultuur is er qua sport en ontspanning ook een hele hoop te doen. Zo is er het fitnesscentrum maar ook zwemmen kan je hier. Een ontspannende massage of genieten in sauna en van de rest van het wellnesscentrum? Het kan hier allemaal. Door de lucht zweven boven de bergen?Dan is paragliding misschien iets voor jou. Maar van de natuur genieten van op een hondenslede of sneeuwscooter is ook een optie. 

Kinderen welkom 

In Montgenèvre zijn kinderen zeker welkom. Voor de allerkleinsten is er een crèche. Wanneer ze iet wat ouder zijn kunnen ze in de kinderopvang terecht waar ze de eerste knepen van het skiën al leren kennen. Ook op de skischool zijn er speciale lessen voor kinderen.