Nassfeld
Nassfeld

Aan de grens met Italië ten zuidwesten van Karinthië biedt Oostenrijk een zeer aantrekkelijk skigebied, Nassfeld Hermagor. Dertig skiliften, meer dan honderd pistekilometers en een groot aantal sneeuwkanonnen zorgen voor een gegarandeerd wintersportplezier.

De zeer moderne infrastructuur zorgt voor heel lage wachttijden zowel voor de populaire, gemakkelijke als zeer moeillijke afdalingen. De liefhebbers kunnen zich ook wagen aan een wereldbekerpiste. Om van Tröpolach naar de 2000 meter hoge Madritsche te geraken, kan je gebruiken maken van de langste gondellift van de Alpen, de Millennium-Express. En via de langste afdeling (acht kilometer) kan je weer naar het dal. Die afdeling, de Carnia, wordt elke woensdag op het einde van de dag volledig verlicht en is hierdoor ook de langste verlichte piste van de Alpen.

Shop Lokaal

Trendy

Tegenwoordig komen er ook vrij veel jongere wintersportfanaten naartoe afgereisd en kan je Nassfeld Hermagor ook wel trendy noemen. Zeker met The Cube, die een trekpleister is voor de jongeren onder ons. Het skigebied huisvest ook een snowpark, geschikt voor de gewone boarder en freestyler, maar ook voor de liefhebbers van boardercross. Maar je kan er ook schaatsen op een groot meer en golfen op het ijs is in de aanbieding. En voor zij die liever binnen blijven biedt het gebied ook indoor-activeiten aan. Je kan er bijvoorbeeld gaan zwemmen of gaan bowlen. De Carnia-afdaling tot in Tröpolach is dan weer een ideale afsluiter van een ski-of snowboarddag waarmee je de après-ski kan inzetten met een bezoek aan een bar gevolgd door discoteek avondje. 

Dorpjes

 Het stadje, Hermagor, ligt in Kärtnen op 600 meter hoogte. Weliswaar op enige afstand van de skipistes, maar toch de moeite van een bezoekje waard. Voldoende winkels, superrettes en een aanzienlijke keuzes uit restaurant. Op 1500 meter vinden we Nassfeld terug. Dit dorpje bestaat eigenlijk voornamelijk uit hotels en andere overnachtingsmogelijkheden. Zowel heel chique als eerder doorsnee hotels, maar ook gasthuizen, appartementen en pensions.

Shop Lokaal