familieski in Le Grand-Bornand
Le Grand Bornand

De skigebieden laten zich van hun beste kant zien de komende winter. Alles is ingericht om het de vakantieganger naar de zin te maken en te garanderen dat de skiërs veilig de piste op kunnen.

Herinrichting skigebieden

Verschillende wintersportgebieden investeren in vernieuwing en verbetering van de pistes. Op deze manier kunnen ze beter voldoen aan de wensen die de moderne wintersporter tegenwoordig heeft.


Zo worden sinds een aantal jaar sommige pistes bewust niet geprepareerd. Dit zijn de zogeheten freeride en powder zones. In Peyragudes, in de Pyreneeën, is de beginnerspiste helemaal opnieuw ingericht. Het betreft de Peyresourde-piste. Nieuwe skiliften zorgen voor een vlotte toegang tot de pistes, die speciaal ontworpen zijn voor beginners van alle leeftijden. In Saint-Gervais Mont-Blanc is een project gestart om het skigebied te moderniseren. Een gloednieuw beginnersgebied is ontwikkeld en er zijn twee nieuwe skiliften in gebruik genomen.

Charmieux in Le Grand Bornand is een drukke plek waar veel wintersporters samenkomen. Vanaf dit jaar is er daarom een centrale plek ingericht waar je je vakantie goed georganiseerd kunt beginnen. Hier kun je skilessen regelen, de skipassen kopen, je spullen in lockers opbergen en je kinderen eventueel bij de gezellige opvang onderbrengen. Ook komt er een lopende band voor beginnende skiërs. Bij het hele project zijn ecologen betrokken om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met omgeving en milieu.

In de sector Nyon in het plaatsje Morzine worden de faciliteiten uitgebreid. Binnenkort opent het restaurant Aigles du Léman. Bijzonder is dat je hier niet alleen welkom bent om te komen eten, maar ook om vogels te spotten. In de sector Nyon worden paden speciaal voor sneeuwschoenwandelaars aangelegd. Startpunt is het eindpunt van de kabelbaan, de télécabine. Ook de salle horssac bovenaan de kabelbaan is compleet vernieuwd. NB: een salle hors-sac is een schuilplek in de bergen, meestal een chalet waar je je eigen meegenomen maaltijd kunt nuttigen.

 

Nieuwe voorzieningen

In deze plaatsen, er is een nieuwe zespersoons stoeltjeslift in Méribel (le Bouquetin) en Valmorel (La Biolène), de Gaston Express, een nieuwe stoeltjeslift in Le Corbier en een nieuwe stoeltjeslift in Ste Foy Tarentaise (ter vervanging van de stoeltjeslift in l‘Arpettaz). In Vaujany wordt de Clos Giraud stoeltjeslift deze winter vervangen door een nieuwe lift die een combinatie is van een stoeltjes- en cabine lift. Dankzij deze nieuwe lift zijn wintersporters sneller boven en bovendien is de lift nu toegankelijk voor voetgangers. In Arêches-Beaufort ten slotte biedt een nieuwe tienpersoons gondellift meer comfort aan skiërs. Vooral het beginnersgebied van het Plateau du Cuvy wordt bediend.