Home Overige producten Nieuws uit Oostenrijkse skigebieden

Nieuws uit Oostenrijkse skigebieden

0
Nieuws uit Oostenrijkse skigebieden
Nieuws uit Oostenrijk © Leo Himsl - Oesterreich Werbung

Tirol

James Bond komt terug naar Sölden! Een unieke Bondcinema-installatie opent komende winter de deuren op de Gaislachkogls. Bergbahnen Sölden hebben voor deze nieuwe attractie een speciaal gebouw geplaatst op de bergtop. Het ontwerp is van de bekende toparchitect Johann Obermoser.


In december 2017 opent de nieuwe Patscherkofellift op de huisberg van Innsbruck. Deze tienpersoonsgondel vervangt vier oude skiliften en verhoogt de liftcapaciteit met 700 personen per uur.

Skigebied Spieljoch in het Zillertal is van eigenaar veranderd en behoort nu tot de Schultz-groep. Momenteel verbindt een skibus Spieljoch met skigebied Hochzillertal, maar vanaf winter 2018-2019 moet er een 3S-kabelbaan komen. Een unieke peakto-peak-verbinding en meteen ook de eerste in Europa.

Bij aankoop van een (minimaal) driedaagse skipas van Sölden krijg je eveneens toegang tot het skigebied van Obergurgl-Hochgurgl (en vice versa). Meer skipret voor dezelfde prijs.

Het project ‘Gästekarte als Fahrkarte’ promoot het gebruik van openbaar vervoer in de Alpen. Bij aankoop van een gastenkaart voor het wintersportgebied Wörgl-Hopfgarten-Kirchberg-St. Johann-Hochfilzen krijgen gasten komend seizoen ook toegang tot het lokale treinnetwerk van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB.

Olympia Region gaat naast Medal Plaza en nabij de bekende kapel ‘Seekirchl’ een meer aanleggen. Begin 2018 moeten de werken klaar zijn en wordt er tevens nieuwe verlichting voor het nachtskiën geplaatst.

IJsklimmen is populair, in Tirol zijn er ook volop ijsklimmogelijkheden. IJsklimroutes vind je onder meer in het Pitztal (45 routes), het Ötztal (40 routes) en het Kaunertal, waar de routes erg steil zijn. IJsklimmen kan overigens niet alleen in Tirol maar verspreid door heel Oostenrijk.

Voralberg

In Warth (Bregenzerwald) kun je komend seizoen vanaf het dorpsplein direct de Dorfbahnlift omhoog nemen. Warth investeert ook in extra sneeuwkanonnen.

Damüls-Mellau zorgt ook voor sneeuwproductie en kan 70% van de pistes van verse kunstsneeuw voorzien.

Er wordt 40 miljoen euro geïnvesteerd in skigebied Kleinwalsertal-Ifen. Afgelopen winter vervangde men de sleepliften naar Ifenhütte al door de nieuwe Olympiabahn, komend seizoen zijn de Ifenbahn en Hahenköpflebahn aan de beurt. In het dal komen er tevens extra sneeuwkanonnen te staan.

In Golm (Montafon) is de sneeuwproductiecapaciteit voor de rodelbaan uitgebreid en verschijnt er een nieuwe lunchplaats bij het Grüneckbergstation.
Skigebied Montafon is van 14 tot 17 december 2017 gastheer van de FIS Ski Cross en Snowboard Cross.

Salzburgerland

De Areitbahn in Zell am See wordt gerenoveerd en zal na de renovatie AreitXpress heten. De liftcapaciteit neemt met 50% toe, zodat skiërs comfortabel de berg op komen. De lift is vanaf het begin van komend skiseizoen operationeel.

Kitzsteinhorn/Zell am See-Kaprun organiseert van 3 tot 5 november 2017 het WOW Glacier Love Festival, met bekende Oostenrijkse DJ’s in de line-up.

Met het vliegtuig naar Oostenrijk 

Vanaf december 2017 vliegt Tui Fly Belguim twee keer per week tussen Antwerpen en Innsbruck. Steeds op maandag- en vrijdagochtend. Eurowings vliegt al sinds januari 2017 vier keer per week tussen Brussel en Salzburg. Vluchten vinden plaats op donderdag en zondag.
Nieuws uit Franse skigebieden

Nieuws uit Zwitserse skigebieden