Home Nieuws Dries Van den Broecke en Julie De Leeuw winnen BK skicross

Dries Van den Broecke en Julie De Leeuw winnen BK skicross

0
Dries Van den Broecke en Julie De Leeuw winnen BK skicross
BK Skicross

Op het parcours van Olympisch- en Wereldkampioen Jean-Fred Chapuis in Val Thorens werd het derde Belgisch kampioenschap Skicross gehouden.

Na kwalificatierondes en de halve finales was het knokken voor de ereplaatsen in de finale. Dries Van den Broecke, kersvers dubbel kampioen in het alpine skiën, nam voor het eerst deel en met succes: hij kaapte meteen het goud. Veelvoudig Belgisch Kampioen Stefan Janssens, die Xander Vercammen naar zilver begeleidde op de Jeugd Olympische Spelen in skicross en zelf ook actief is op internationaal niveau werd tweede en Tim Devillet die voorheen ook aan Europacups en het WK Junioren deelnam, werd verdienstelijk derde. Xander Vercammen zelf moest forfait geven na een blessure opgelopen tijdens een slalomtraining.


Bij de dames wist Julie De Leeuw voor het tweede jaar op rij Katrien Aerts voor te blijven en verlengt zo haar nationale titel. Eerder werd Julie De Leeuw ook al Belgisch Kampioene slalom bij de jeugd. Birthe Praast haalde knap brons voor Sara Roggeman die ten val kwam tijdens de finale.

BK Skicross
BK Skicross