Home Nieuws ISPO rocks

ISPO rocks

0

Dag 1 van ISPO achter de rug, en meer nog dan vorig jaar staat alles in het teken van de rocker technologie bij de skimerken. Opvallende hoofdrolspelers zijn Salomon – met de BBR – en Elan – met de Amphibio.

Salomon pionierde in de jaren ’90 met de XScream, ontwikkeld door Bertrand Krafft. Diezelfde man is nu het brein achter de BBR. Voor de nieuwe zocht hij zijn inspiratie in de surfboards. De oversized tip heeft de vorm van die van een surfplank voor beter drijfvermogen in de sneeuw, terwijl de achterkant een stuk smaller is om te zorgen voor precisiewerk bij het carven op de piste. Het schematische resultaat is dus een V-vorm, daar waar traditionele ski’s eerder een X-vorm hebben. Salomon heeft de techniek dan ook gepatenteerd. De BBR is een bijzonder veelzijdige ski, die uiteraard sterk presteert buiten de piste, maar met een radius van 13 meter toch ook nog relatief vinnig te noemen is.


Een andere blikvanger vandaag was de Elan Amphibio. Het merk is erin geslaagd rocker en camber te verenigen in de tip. Zo krijg je een beter draaivermogen, maar tegelijk ook voldoende stabiliteit. De rocker zit verwerkt aan de buitenste zijkant van de ski, terwijl de camber in de binnenste zijkant zit. Bij de Elan Amphibio maakt het dus wel degelijk uit of je een ski links of rechts draagt. De Amphibio 84 en de Amphibio 14  kregen een leuk kleedje aangemeten door de Porsche Design Studio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in