Obertauern
Obertauern

Het skigebied van Obertauern ligt op 1665 meter hoog en is door de hoogte en de infrastructuur zeker van sneeuw het hele seizoen door. Het is centraal gelezen en het hoogste gebied van Salzburgerland.

Vanuit de meeste logeerfaciliteiten kan je quasi direct naar de liften. Je hebt geen extra vervoersmiddelen zoals bussen of auto’s nodig om je te verplaatsen. Ook na het skiën kan je gemakkelijk nog winkelen of iets drinken zonder je ver te moeten verplaatsen. Sommige locaties zijn zelfs niet met de auto bereikbaar enkel dan gebruik je een sneeuwmobiel om je naar de juiste plaats te brengen. Maar je kan er ook voor kiezen om te logeren in Twen of Untertauern. De prijzen liggen lager, maar deze dorpjes liggen ook verder van de pistes. Dan moet je wel met de bus elke dag op en neer. 

Ideale mix

Dit gebied biedt een mix voor beginners, met tal van gemakkelijke pistes en brede afdelingen dichtbij het dorp zelf, en meer ervaren skiërs of snowboarders die zich kunnen uitleven op ‘S7’ afdalingen. Dit zijn pistes die vertrekken vanaf de zeven hoogste toppen in het skigebied en vrij steil en pittig zijn. Maar ook de Gamsleiten 2 is een mooie route voor ervaren en sportieve skiërs of boarders. Wil je genieten van het mooi uitzicht, dan kunnen we de ‘Tauernrunde’ aanbevelen. Dit is een route die rond het gebied loopt en die je in twee richten kunt afleggen. Trek er wel voldoende tijd voor uit. De gemiddelde wintersporter moet toch minimaal een halve dag rekenen om volledig rond te geraken. Minder ervaren skiërs zullen ook niet snel verdwalen. Het hele skigebied en de pistes is heel overzichtelijk. Zelfs zonder pistekaart kunnen meer ervaren wintersporters zeker hun weg terugvinden. 

Funpark

The Spot, is het funpark van Obertauern, waar elke dag opnieuw gewerkt wordt aan de perfect obstakels. Het park is dan ook constant in evolutie en wordt elk jaar kwalitatiever én groter. De brede pistes dicht bij het dorp zijn ook uitermate geschikt voor kinderen die niet direct het steilere werk willen aanvatten. Alles is dichtbij en gemakkelijk te bereiken en dit geldt ook voor de skischolen. Wanneer de kinderen meer ervaren zijn kunnen zij ook uitwijken naar de Tauernrunde, waar het hele gezin dan samen kan afdalen. Het dorp zelf heeft een vrij drukke weg, waardoor het met kinderen toch opletten is geblazen maar je kan dan best kiezen voor locaties die verder van de weg gelegen zijn. Elk jaar trekken dan ook veel families naar Obertauern om te genieten van dit aangename gebied. 

Ben je vooral in après-ski geïnteresseerd dan ga je pas tegen het einde van het winterseizoen naar Obertauern. Dat is de periode waarop veel evenementen plaatsvinden. Maar ook de rest van het seizoen is er voldoende aanbod aan bars waar reeds ’s middag als gefeest wordt. Als je aan het skiën bent kan je ook even rusten en genieten van een drankje in de hutten langs de pistes zoals ‘Edelweissalm’ en ‘Hochalm’