officiële opening van skigebied Alpe d'Huez
Snowpark in Alpe d'Huez

Afgelopen zaterdag, vond de officiële opening van skigebied Alpe d’Huez plaats. Op 2 december 2017 opende het skigebied maar liefst 9 liften waardoor 16 pistes met meer dan 1600 hoogtemeters opengesteld werden voor bezoekers. De pistes blijven geopend tot 21 april 2018 en bieden bezoekers gedurende het hele seizoen volop ski- en snowboardplezier. De speciale seizoensopening vond plaats bij La Folie Douce, het pisterestaurant annex trendy club, gelegen op 2300 meter hoogte.

De sneeuwval van afgelopen oktober, gecombineerd met de werkzaamheden van het gebied en de mogelijkheden om pistes kunstmatig te besneeuwen zorgen ervoor dat er vanaf dit weekend 16 pistes geopend zijn met meer dan 1600 meter hoogteverschil. Zowel  beginners als gevorderde skiërs kunnen vanaf begin december hun hart ophalen in skigebied Alpe d’Huez, maar zeker ook gedurende de rest van het wintersportseizoen.

Officiële opening van skigebied Alpe d’Huez

Vanaf 2 december zijn er minimaal 16 pistes en negen liften geopend en het skigebied opent haar pistes tot en met 21 april 2018. De prijs voor een dagticket bedraagt € 42,00 per persoon voor volwassenen en € 34,50 voor per kind. De liften openen dagelijks om 8.45 uur en de laatste lift vertrekt om 16.45 uur. Wanneer je boven de 1860 meter komt geniet je van 20 centimeter verse sneeuw, en boven de 3060 meter is dat zelfs 50 centimeter.

Liften en pistes

De opengestelde liften en pistes:
• Télemixte du Signal met afdalingen op de pistes Signal en Marcel’s farm
• DMC 1 en 2 met afdalingen op Couloir en Jeux
• Télemixte du Rif Nel met afdaling op de Rif Nel
• Marmottes 1, 2 en 3 met afdalingen over de Boulevard des Marmottes, Dahut, Ancolies, Poutat, Retour Bergers, Bergers, Clocher, Promontoire en Lièvre
• De Herpie stoeltjeslift met afdalingen op La Cristallière en de Sarenne pistes