Olympia Skiworld Innsbruck
Olympia Skiworld Innsbruck

Negen skigebieden, allen binnen de agglomeratie van Innsbruck en allen makkelijk en gratis bereikbaar met de skibus. Dat is Olympia Skiworld Innsbruck. En met driehonderd kilometer pistes voor elk niveau kunnen skiërs en snowboarders van alle kunnen hun hart hier uitstekend ophalen.

Nordkette of Olympisch

Nordkette-Seegrube, Patscherkofel, Axamer Lizum, Muttereralmpark, Rangger Köpfl, Glungezer, Schlick 2000 en Stubaier Gletscher, dat zijn de skigebieden en dorpen die de Olympia SkiWorld Innsbruck helemaal compleet maken. De Nordkette ligt vlakbij het centrum van Innsbruck. De Nordkettenbanen brengen u in twintig minuten naar de top van de Seegrube op 1900 meter hoogte. Met name freeriders vinden hier een waanzinnige speeltuin, als de condities goed zijn, tenminste. Op de Patscherkofel en Axamer Lizum ski je in de voetsporen van de Olympïers. Mutteralm en Wipptal staan dan weer synoniem voor kindvriendelijke skigebieden, terwijl op de gletsjer van Stubaï de pistes tot meer dan 3200 meter boven de zeespiegel liggen. Het hooggelegen Kühtai is sneeuwzeker, authentiek en charmant.


Een ticket

Wat de Olympia SkiWorld Innsbruck helemaal uniek maakt is dat je met slechts één ticket toegang tot alle negen skigebieden krijgt. 76 skiliften brengen je dan ook snel en zonder wachttijden naar de toppen van de verschillende bergen. 270 kilometer pistes met een skipas, die eventueel nog uit te breiden is met de Innsbruck Super Skipas. Die Super Skipas is ook geldig in de skigebieden van Kitzbühel en Arlberg, goed voor meer dan zevenhonderd kilometer aan pistes.

Toerskiërs

De hele regio is een parel voor toerskiërs die werkelijk van het ene naar het andere skigebied kunnen rondtrekken en skiën. Maar ook langlaufers worden met meer dan driehonderd kilometer loipes op hun wenken bediend. Met twee loipes op de Stubaier-gletsjer worden daarbovenop nog eens prachtige uitzichten toegevoegd. Een gratis langlauf-bus brengt langlaufers snel naar de verschillende gebieden. Funparks en freeride-mogelijkheden betekenen een extra troef voor snowboarders.

Shop Lokaal