In de zevende hemel in Oostenrijk
In de zevende hemel in Oostenrijk - Wolfgang Zajc

Op 19 november 2021 moest de Oostenrijkse federale regering samen met de provincies gedurende 20 dagen een lockdown instellen om het aantal besmettingen in Oostenrijk terug te dringen en te voorkomen dat het gezondheidssysteem overbelast zou raken. Na een succesvol zomerseizoen werden daarom ook de toerisme- en vrijetijdsindustrie, de gastronomie, de organisatoren van evenementen en de reisbranche stilgelegd.

De genomen maatregelen sorteren effect, het aantal besmettingen is aanzienlijk gedaald en de vaccinatiegraad is verhoogd. Daarom zal de landelijke lockdown voor gevaccineerde en herstelde personen op 12 december 2021 eindigen en zullen er zorgvuldige en regionaal aangepaste openingsstappen worden genomen.


Oostenrijk zal dus geleidelijk aan het winterseizoen beginnen. Toeristisch verkeer zal in Tirol, Vorarlberg en Burgenland mogelijk zijn vanaf 12.12.2021. Op 17.12.2021 zullen de provincies Salzburg, Stiermarken, Neder-Oostenrijk en vermoedelijk Karinthië volgen met de opening van hotels en restaurants. In Opper-Oostenrijk eindigt de algemene lockdown op 17.12.2021 en opent Wenen zijn toeristische hotels en restaurants op 20.12.2021. De openstelling zal plaatsvinden met doordachte veiligheidsmaatregelen die gericht zijn op het welzijn en de gezondheid van alle gasten en werknemers en een ontspannende vakantie mogelijk maken.

De details van de maatregelen zullen in de loop van vandaag worden bijgewerkt op www.austria.info/nl

Shop Lokaal