Orcières Merlette
Orcières Merlette

Het skigebied van Orcières Merlette is gelegen in de Zuidelijke Alpen op 1850 meter hoogte. Dit gebied is een uitgebreid familiegebied.

Pistes 

Orcières Merlette heeft ongeveer 51 pistes die goed zijn voor honderd kilometer aan skiplezier. Je vindt hier vooral blauwe en rode pistes. Ook is er een redelijk aanbod aan zwarte pistes en zijn er enkele groene pistes. Orcières Merlette heeft een funpark met een ruim aanbod. Zo zijn er verschillende kickers, tables; boxes en nog veel meer. Er zijn in dit gebied meerdere mogelijkheden tot skisafari’s. De beginnende skiër kan zich hier zeker amuseren, voor de verder gevorderde skiër is dit minder. Voor offpiste moet je niet in dit gebied zijn. Er zijn hier namelijk maar heel weinig off-piste afdalingen 


Familiegebied

Ga je met het hele gezin skiën? Groot en klein dan is het skigebied van Orcières Merlette misschien wel iets voor jou. Je hebt er namelijk verschillende makkelijke brede pistes. Er is zelfs een speciale sneeuwtuin van meer dan 2 hectare groot, voor de kinderen waar ze zich uren lang kunnen amuseren. Het piste-aanbod is hier zeer groot als het op makkelijke pistes aankomt. Ideaal dus voor gezinnen met jonge kinderen. 

Après-ski 

Je gaat in dit gebied geen uitgebreide après-ski vinden. Er zijn wel enkele barretjes waar je gezellig iets kan drinken. Ook zijn er enkele restaurants waar je gezellig met heel het gezin iets kan eten.

Ontspanning

Wil je naast skiën iets doen dan zijn er enkele vele mogelijkheden. Zo kan je in de omgeving enkele mooie wandelingen maken. Gezellig genieten van het sneeuwplezier met de kinderen. Liever even iets zonder kinderen doen kan ook. Er is namelijk een opvang. Terwijl kan je dan zelf genieten van een rustgevende massage. 

Zo zie je maar een gebied met veel pistes voor de beginnende skiër ideaal dus wanneer je met kleine kinderen bent.

DELEN
Vorig artikelSaint Lary Soulan
Volgend artikelLes sept Laux