Massif des Vosges -Ballon d'Alsace - Credit Sebastien Cornu
Massif des Vosges -Ballon d'Alsace - Credit Sebastien Cornu

In het Vogezenmassief vind je originele activiteiten om de bergen op een andere manier te beleven, en knusse en moderne verblijven om te herbronnen in de rust van de natuur. Het Vogezenmassief is doordrongen van tradities, zo ook in het eten. Wij hebben een lijst opgesteld met producten die je tijdens je verblijf kunt ontdekken.

De skigebieden van het Vogezenmassief hebben tal van nieuwigheden waarmee je een winter vol unieke activiteiten kan plannen en enkele mooie skimomenten beleven op de toppen. We ontdekken eerst de initiatieruimte ‘ski tranquille’ van het gebied La Bresse Hohneck, met twee transportbanden die 3 skiliften vervangen en veel comfortabeler zijn voor beginners, net zoals sneeuwkanon ‘snowfactory’ dat je de kans geeft om in alle weersomstandigheden te skiën. Wanneer je daar bent, vergeet dan zeker niet om langs de piste Snow Tubing 4 saison te passeren, die het volledige glij-aanbod aanvult met een bobslee op rails: “Schlitte Mountains”.


Voor het gezin is Rand’Opera een originele activiteit die bedacht werd door componist Jim Petit als eerbetoon aan de bossen van Mittlach, in het Vogezenmassief. Tijdens je wandeltoch ontdek je 12 werken die hij heeft gecomponeerd door de soundscapes te registreren van elk seizoen van dit bos. Dit 4 km lange pad is toegankelijk voor iedereen en is een ervaring op het ritme van de muziek en de 4 seizoenen.

Kunst en bergen gaan hand in hand in het Vogezenmassief, zoals nog een andere activiteit bewijst, deze keer in Gérardmer: een avond Light Painting op de sneeuw. Een fotografische techniek die erin bestaat om een of meerdere lichtbronnen manueel in te zetten in een scène die gefotografeerd wordt met een sluitertijd die langer is dan 1 seconde. Volg Mathieu, expert ter zake, die je rondleidt op de hoogtes van Gérardmer, waar je de prachtigste uitzichten vindt!

Shop Lokaal