Ötztal
Ötztal

In en om het Ötztal vind je de hoogste berg van Tirol, het grootste gletsjerskigebied van de oostelijke Alpen en de hoogste waterval van de regio. De skigebieden in het Ötztal kennen een zeer gevarieerd aanbod, op zoek naar een uitstekende feestbestemming of eerder rustzoeker in een authentiek vakantiedorp? Het kan beide in het Ötztal.

Sneeuwzeker

Drie grote sneeuwzekere gebieden maken de dienst uit van het Ötztal. Obergurgl-Hochgurgl heeft 23 liften en 110 kilometer pistes. In het bekende gletsjerskigebied Sölden kan je terecht op 150 kilometer pistes.De kleinere skigebieden van Ötz-Hochötz tellen 41 kilometer pistes; Kühtai is goed voor 44 kilometer pistes en Venet tenslotte doet er nog eens dertien kilometer bovenop.


De betere skiërs trekken al snel richting Gaislachkogel. Een snelle gondel zet je op drieduizend meter hoogte af en daar openbaart zich een uitstekend skigebied. Ook freeriders komen hier aan hun trekken. De Gigijoch richt zich dan weer tot beginnende skiërs en snowboarders terwijl de gletsjers – Rettenbach en Tiefenbach – voer voor ieders bek zijn. Met de Big 3 doelt het Ötztal op de drie toppen boven de drieduizend meter die allen in het gebied bereikbaar zijn.

Evenementen

Het Ötztal staat wereldwijd bekend om zijn spectaculaire evenementen en FIS-wedstrijden. Tijdens het Electric Mountain Festival in Sölden spelen internationaal vermaarde deejays en tijdens het Hannibal-spektakel verandert de hele berg in een reusachtig toneel. Met ruim 130 kilometer geprepareerde loipes is het Ötztal overigens ook een erg geliefde bestemming voor langlaufers. Het dorp Sölden is een langgerekte après-ski. Ben je het skiën, langlaufen, snowboarden of feestvieren even moe, dan ga je gewoon naar het Aquadome in Längenfeld, een van de grootste wellness-centra in de Alpen.