Peisy Vallandry
Peisy Vallandry

Het skigebied van Peisy Vallandry ligt in het midden van Paradiski. Het gebied is ideaal voor families en heeft verschillende mogelijkheden op het vlak van skiën. 

Skipistes

Beginner of gevorderde, klein of groot het maakt hier niet uit, je hebt hier maar liefst meer dan 107 pistes die goed zijn voor 200 kilometer skiplezier. Het grootste aandeel pistes zijn blauwe. Voor groene pistes moet je hier niet zijn want deze zijn er bijna niet. Je hebt ook nog een ruim aandeel zwarte en rode pistes. Voor bijna iedereen is hier wel een piste te vinden voor zijn/haar niveau. Voor de wandelaar zijn er verschillende routes en voor de langlaufer heb je hier ook meerdere loipes. 

Shop Lokaal

Familiegebied 

Iedere wintersporter amuseert zicht in het gebied met de verschillende mogelijkheden aan pistes. Het skigebied van Peisy Vallandry is ideaal voor families. Je hebt hier namelijk ook skiles in het Nederlands wat heel handig kan zijn met kinderen. Naast dat is er ook nog gespecialiseerde opvang en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. 

Naast de piste 

Naast de piste heb je nog verschillende mogelijkheden. Zo kan je prachtige wandelingen maken met of zonder sneeuwschoenen. Maar dat is niet alles. Zo kan je tochten maken met de honden of paardenslee, of de bevroren waterval gaan bezoeken. Het kan hier allemaal. En voor de echte avonturiers is er ook nog paragliding … de bergen vanuit een andere hoek bekijken en eens zweven door de lucht is hier een mogelijkheid. 

Après-ski 

Voor een uitgebreide après-ski moet je hier absoluut niet zijn maar er zijn wel verschillende mogelijkheden om naar andere gebieden te gaan waar dit wel uitgebreid word gedaan. Zo kun je naar Les Arcs en La Plagne trekken. Blijf je liever in Peisy Vallandry dan kan je wel gezellig iets gaan drinken of lekker gaan eten in een van de restaurantjes of barretjes.