Puy Saint Vincent
Puy Saint Vincent

Het skigebied van Puy Saint Vincent is gelegen in de Zuidelijke Alpen en bestaat uit twee dorpen. Als eerste Puy Saint Vincent 1400 en vervolgens Puy Saint Vincent 1600. Puy Saint Vincent is maar liefst 700 jaar oud. Beide dorpen worden met elkaar verbonden door middel van een skilift. Dit gebied heeft in de winter altijd sneeuw van uitstekende kwaliteit.

Skipistes 

Dit gebied telt ongeveer 75 kilometer aan pistes waarvan grotendeels blauwe en rode pistes ook zijn er enkele groene en zwarte pistes. In Puy Saint Vincent heb je enkele zeer mooie pistes. Maar niet alleen voor op de piste maar ook voor off-piste is het hier een aanrader. Er zijn namelijk verschillende off-piste mogelijkheden. Deze behoren tot de betere in Frankrijk doordat er steeds goede sneeuw aanwezig is. Voor beginners is het hier niet zo uitstekend, het is namelijk vrij druk en de meeste pistes zijn vrij moeilijk voor hun kleur. De rode pistes zijn hier namelijk al eerder zwart. Voor de gevorderde skiër is het hier dus wel goed, je hebt namelijk verschillende moeilijke stukken. Om kilometers te skiën moet je hier dan weer niet zijn. Wil je graag tochten maken dan is dit gebied niet zo een aanrader, het is namelijk veel te klein.


Mogelijkheden naast de piste

Naast de pistes zijn er hier ook nog verschillende mogelijkheden. Zo kan je lekker gaan eten in het dorp maar van een bruisende après-ski kan je hier zeker niet spreken. Ook op de piste zelf zijn er verschillende mogelijkheden om lekker iets te eten. Na een vermoeiende dag kan je genieten in de wellness van een rustgevende massage of dergelijke. Liever een dagje niet skiën en iets anders doen dan zijn er ook nog tal van mogelijkheden. Zo kan je gaan paragliden of een ritje met de sneeuwscooter, rodelbaan of hondenslee maken. 

Shop Lokaal
DELEN
Vorig artikelPiau Engaly
Volgend artikelRisoul