de langste skipistes in Oostenrijk
win

Nu meer en meer wintersportgebieden hun plannen presenteren voor komende winter, tijdens de coronapandemie, merken we dat er een gemeenschappelijke deler in de plannen voor komt. De vraag aan skiërs en snowboarders om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en de regels na te leven om zo te zorgen voor een minimale kans op verspreiding van het virus.

Regio’s maken duidelijk kenbaar wat ze doen om het virus tegen te gaan en op tal van zomerdestinaties heeft het merendeel van de vakantiegangers zich goed aan de social distancing maatregelen en andere ‘nieuwe normaal’ regels gehouden.


Skigebieden kondigen tientallen maatregelen af rondom social distancing, hygiëne en coronatesten. Daarbij geven ze bovendien aan dat de wintersporters de regels zullen moeten respecteren om er voor te zorgen dat de maatregelen effect hebben.

Het verschilt natuurlijk per land en per resort. Waar het ene gebied nogal terughoudend communiceert, met termen zoals ‘we moeten het virus samen verslaan’, zijn andere gebieden vooruitstrevender waarin skiërs verplicht worden om social distancing toe te passen, het dragen van een masker verplicht gesteld is en er bepaalde hygiëneregels zijn die nageleefd moeten worden.

‘Zorg voor elkaar, neem je individuele verantwoordelijkheid en toon solidariteit’, is de boodschap die het Zweedse skigebied Vemdalen naar buiten brengt. In Oostenrijk is de berichtgeving meer praktisch: ‘Let op je medevakantiegangers, we raden je aan om een masker te dragen, een afstand van minimaal één meter te houden tussen mensen uit jouw groep en anderen. Vermijd handen schudden, knuffelen en luister te allen tijde naar de aanwijzingen van het personeel. Maak zo veel mogelijk gebruik van contactloze betaalmethoden en neem verantwoordelijkheid voor jou, en waar nodig je familieleden.

Shop Lokaal