Pitztal
Pitztal lanceert een skipas voor het hele gebied.

Het Tiroler skigebied Pitztaler gletsjer is een van de mooiste gletsjers van Oostenrijk. Deze gletsjer is verbonden met het skigebied Rifflsee en beiden zijn zeer populaire wintersportbestemmingen in Oostenrijk.

De gletsjer biedt, vrij ontypisch voor een gletsjer, toch een aanbod aan wat ruigere pistes. De Rifflsee is een zeer groot morenenstuwmeer en ligt in de Kaunergrat bij het Pitztal. Het is het grootste meer van de Ötztaler Alpen. In Pitztal-Rifflsee geraak je op 2300 meter aan het bergstation, waar je ook een restaurant vindt om een hapje te eten. Het gebied ligt bij Mandarfen – Mittelberg (Tirol) en Sankt Leonhard im Pitztal. Het dal is vrij uitgestrekt en biedt naast de Pitztaler Gletscher (nabij de Alpenhoofdkam) een tweede skigebied, Hochzeiger. De twee gebieden liggen vrij ver uit elkaar, maar je kan wel een skipas kopen die bieden gebieden koppelt. Halverwege het Pitztal bevinden zich een verzameling gehuchtjes, Sankt Leonhard, genaamd. 

Op de gletjser

De pistes zijn hier vrij zwaar en maakt het gebied minder geschikt voor beginnende skiërs. Doordat de gebieden ver van elkaar liggen moet je regelmatig beroep doen op de auto of skibus. Voordeel is wel de zeer korte wachttijden aan de liften. De aantrekkingskracht ligt dan ook in de gletsjer zelf. Het is er zeer mooi skiën op een vrij rustige gletsjer. Je kan s’ ochtends met een treintje naar de gletsjer gaan (daar kunnen de wachttijden echter wel oplopen). De gletsjer biedt ook de sneeuwzekerheid waar veel wintersporters naar op zoek zijn. Het hoogste punt is tevens het hoogste punt in Tirol en ligt op 3440 meter. Je kan ook vanop de gletsjer volledig naar het dal skiën via niet geprepareerde pistes. Voor de liefhebbers van funparken, biedt Burton voldoende uitdagingen en mogelijkheden. 

Wandelen?

Ook wandelaars komen aan hun trekken, zij kunnen in de buurt van en rond het meer knappe wandelingen maken. Een aanrader is ook om de Fuldaer Höhenweg te verkennen en dit kan vanaf het Taschachhaus. Maar ook zonder te wandelen kan je genieten van prachtige uitzichten op de 3000 meter hoge Ötztaler Alpen die volledig met ijs is bedekt. 

DELEN
Vorig artikelItter – SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental
Volgend artikelWestendorf