Saint Francois Longchamps
Saint Francois Longchamps

Het skigebied van Saint François Longchamp bestaat uit twee verschillende dorpen. Als eerste heb je Saint-François-Longchamp 1650 en vervolgens is er ook nog Saint-François-Longchamp 1450. 

Skipistes

Je kan in Saint François Longchamp bezit 36 pistes die goed zijn voor ongeveer 70 kilometer skiplezier. Traag of snel, makkelijk of moeilijk, klein of groot, het maakt hier niet uit voor iedere skiër of snowboarder vind je hier wel minstens een geschikte piste. Het grootste aandeel van de pistes zijn groen en blauw. Ook zijn er enkele rode en zwarte pistes. Niet alleen op de piste is er urenlang sneeuwplezier, je kan namelijk ook verschillende offpiste afdalingen maken of dagtochten maken. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om te gaan wandelen, met of zonder sneeuwschoenen, iedereen heeft een mogelijkheid. Ook voor langlaufers is het hier uitstekend. In de nabijheid zijn verschillende routes voor langlaufers, zo zijn er ongeveer 35 kilometer loipen. 

Shop Lokaal

Ontspanning 

Naast skiën is er een hele hoop te doen, zo kan de niet-skiër zich ook goed vermaken maar ook wanneer je gewoon iets anders wilt doen zijn er ook verschillende mogelijkheden. Zo kun je verschillende wandelingen maken, tochten met sledehonden, paragliding is ook een mogelijkheid. Maar niet alleen dat … zo kun je ook ontspannen in de wellnessmogelijkheden of genieten van een ontspannende massage of in het zwembad. 

Kinderen welkom

Saint François Longchamp staat er voor bekend, kindvriendelijkheid vind je hier zeker en vast. Zo is zijn er speciale skilessen voor kinderen die ook mogelijk in het Nederlands kunnen. Zo zijn er ook een groot aantal groene pistes, heb je een speciale kinderlift en is het hier niet al te druk. 

Après-ski 

Voor een uitgebreide après ski moet je in Saint François Longchamp niet zijn maar in La Grotte du Yeti weten ze wel wat après-ski en feesten betekent. In de rest van de omgeving kan je wel rustig iets drinken maar uitgebreid feesten niet.

Shop Lokaal