Saint Lary Soulan
Saint Lary Soulan

Het skigebied van Saint Lary Soulan is gelegen in de Pyreneeën en is omgeven door indrukwekkend hoge bergen. Het gebied bevat meerdere kleine dorpjes. 

Drie dorpen

Saint Lary Soulan is opgebouwd uit drie verschillende dorpen. Als eerste is er Saint-Lary, het is een zeer authentiek dorp en is gelegen op 830 meter hoogte. Vervolgens is er ook nog Saint-Lary 1700 en Saint-Lary 1900. Vanuit dit gebied kan je op zeer korte tijd bij de pistes geraken. Het skigebied van Saint Lary Soulan is ook zeer geschikt voor families. Ook is dit gebied verbonden met andere skigebieden. Als laatste is er Saint-Lary 2400, dit gebied is perfect voor gevorderden en heeft een buckelpiste, slalomrun en funpark.

Shop Lokaal

Pistes 

In Saint Lary Soulan zijn er 55 pistes die goed zijn voor meer dan honderd kilometer pistes waar je uitstekend kan skiën of snowboarden. Het gebied heeft vooral blauwe pistes maar ook een aantal rode en zwarte. Voor de absolute beginner zijn er heel weinig mogelijkheden. Saint Lary heeft ook drie funparken met verschillende half-pipen. Ook zijn er hier ongeveer tien kilometers aan loipes aangelegd. Kan je nog helemaal niet skiën dan kan je hier uit drie skischolen kiezen. 

Après-ski en ontspanning 

Ben je het skiën beu of wil je eens iets anders doen dan zijn er in Saint Lary Soulan verschillende mogelijkheden om te doen. Zo zijn er verschillende thermale baden en kan je hier ook gneieten van een rustgevende massage. Doe je liever iets buiten dan kan je een wandeling maken in het natuurpark of een tocht maken met de hondenslee. Voor een après-ski kan je kiezen uit verschillende barretjes. Ook kan je hier lekker gaan eten, er is een ruime keuze aan restaurants. 

Kinderen 

Voor kinderen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Ook is er een skischool waar lessen gegeven worden voor kinderen. Wanneer de kinderen naar de gewone piste kunnen dan zijn er speciale kinderliften.