luxe skivakantie in St Moritz
Sankt Moritz

Mondain en beroemd, zo zou je de skiregeio in het Zwitserse kanton Graubünden makkelijk kunnen omschrijven. Met meer dan driehonderd kilometer pistes, verdeeld over vier aparte skigebieden is het een prima pleisterplaats voor zowel beginnende als gevorderde skiërs en wintersporters.

Mondain en chique

Corviglia, Corvatsch-Furtschellas, Diavolleza-Lagalb en het kleinschalige Zuoz, dat zijn de vier skigebieden die samen Sankt Moritz uitmaken. Sankt Moritz voorstellen, is redelijk overbodig. Het is de verzamelplaats van de rijken der aarde, tophotels en restaurants, statig en prestigieus. Gelegen aan een schitterende meer en met een rijke winterporthistorie is Sankt Moritz tevens een heel mooi skigebied. De gletsjers zorgt voor voldoende sneeuwzekerheid. Het grootste gebied in Sankt Moritz is Corviglia. De liften zijn snel en modern, de cruisepistes zijn niet overdreven moeilijk.


Gletsjers

In het deelgebied Corvatsch-Furtschellas ligt met 3330 meter het hoogste punt van het skigebied. Van op de top van de Corvatsch leiden verschillende rode pistes terug naar beneden. Een mooie zwarte piste (Hahnensee) brengt je overigens helemaal tot beneden in Sankt Moritz Bad. Een eindje buiten Sankt Moritz ligt het gebied van Diavolleza-Lagalb, speeltuin voor freeriders en avonturierss. De Diavolleza-gletsjer heeft vaak erg vroeg in het seizoen reeds uitstekende sneeuwcondities. Nog pittiger in een onvoorstelbaar mooi landschap krijg op op de afdaling langs de Morteratsch-gletsjer. Steek de weg over en je zit op de Lagalg. Sportief en uitdagend, de favoriete berg van de betere skiërs of snowboarders. Tot slot is er Zuos, het meest noordelijke gelegen gebied van Sankt Moritz. Met zijn dertig kilometer aan voornamelijk blauwe pistes, is Zuos een stuk rustiger en gemoedelijker en meer afgestemd op families (welgestelde families, wel te verstaan).

DELEN
Vorig artikelDavos Klosters
Volgend artikelJungfrau Region