Sankt Moritz

Het skigebied van Sankt Moritz is groot, mondain en beroemd. Gelegen in het Zwitserse kanton Graubünden telt het meer dan driehonderd kilometer pistes.

Losse skigebieden

Die driehonderd kilometer pistes zijn echter niet aaneengesloten. Het skigebied Sankt-Moritz is verdeeeld in vier losse skigebieden, die elk hun eigenheid hebben: Corviglia, Corvatsch-Furtschellas, Diavolleza-Lagalb en het kleinere Zuoz. Het grootste gebied van deze vier is de thuisberg van Sankt Moritz, Corviglia. Het is chique, mondain en duur. Mensen dragen bont en dure horloges en verplaatsen zich in grote luxe-wagends. Voordeel is dat die mensen amper op de pistes komen. Dat houdt het opvallend rustig. De pistes zijn breed en niet al te moeilijk, de moderne liften zorgen voor een snelle toegang. Wil je wat meer uitdaging, dan sturen we je graag naar Corvatsch-Furtschellas.  Daar ligt niet alleen het hoogste punt van de regio, de 3330 meter hoge Corvatsch, maar er zijn ook verschillende pittige zwarte en rode pistes om terug richting Sankt Moritz af te dalen. Een beetje verwijderd van het mondaine Sankt Moritz vind je het gebied van Diavolleza-Lagalb. Op de gletsjer daar kan er vaak reeds vroeg in het seizoen geskied worden. Freeriders kennen ongetwijfeld de afdaling over de Morteratschgletscher. Doe die echter niet op eigen houtje, neem hiervoor een gids. Steek je de weg over dan kom je aan de Lagalb. Ook daar is het pittig sportief met flink veel uitdaging offpiste. Zuoz tenslotte is klein maar erg charmant. Met slechts dertig kilometer pistes is dit de meest uitgelezen plaats voor de beginnende wintersporter.

 

 

Internationale jetset

Sankt Moritz staat bekend als elitair en duur, de speeltuin van de rijken der aarde. Het is een exclusief skigebied waar de prijzen een pak hoger liggen dan eender waar ter wereld. Maar het is een ook een dorp met een rijke wintersport traditie en vaak erg goede sneeuwcondities.

 

 

 
 
DELEN
Vorig artikelZermatt
Volgend artikelVerbier