Het skigebied van Savognin is gelegen tussen Chur (Graubünden) en Sankt Moritz. Het is een vrij klein wintersportgebied maar telt toch nog 80 kilometer ski- en snowboardpistes. 

Het dorpje is heel gezellig en leuk en richt zich vooral op gezinnen met kinderen. Zij hebben van Zwitserland ook het keurmerk ‘gezinnen welkom’ ontvangen wat een kwaliteitsgarantie betekent. De kindvriendelijke aanpak is dan ook het sterke punt van dit sfeervolle wintersportgebied. Kinderen hebben de keuze uit acht verschillende plaatsen om te spelen. De oefenpiste die in het centrum van Savognin te vinden is, is natuurlijk één van deze vele mogelijkheden waar kinderen zich kunnen uitleven. Kinderen hoeven ook niet altijd te leren skiën want sommige van deze speelopportuniteiten doen gewoon allerlei andere activiteiten met kinderen, zodat er alle dagen variatie in overschot is. Tot tien jaar kunnen kinderen zelfs gratis skiën in dit gebied mits ouderbegeleiding. Eenmaal ouder dan tien jaar betaal je de helft van het volwaardige tarief. Je moet pas de volle pot uitleggen wanneer je 17 jaar geworden bent. 

Shop Lokaal

Brede pistes

De pistes zelf zijn overal heel breed en uitstekend aangelegd, waardoor dit gebied vooral geschikt is voor minder ervaren skiërs of snowboarders. Voor beginners zijn dit de beste pistes die er in de Alpen te vinden zijn. De gevorderde skiër of snowboarder vindt hier ook wel een aantal meer pittige afdalingen, maar het is vooral het freeridegebied dat de moeite waard is. Tien kilometer aan off-piste mogelijkheden kan niet worden genegeerd voor de avonturiers onder de wintersporters. Langlaufers vinden hier ook leuke loipes om te ondernemen. En winterbergwandelingen zijn ook een volwaardig alternatief in dit mooie ski- en snowboardgebied. 

Heerlijk eten

‘s Middags kunnen wandelaars, langlaufers, skiërs en/of boarders genieten van een lekkere lunch in een aantal bergrestaurants. ’s Avonds is een diner in een restaurant in het dorp (het restaurant Arlos bijvoorbeeld) een aanrader. De locaties om te overnachten ook aangepast aan kinderen. Je hebt de keuze tussen een heel leuke en ouderwetse chalet of eerder een op kinderen gericht Cube hotel of voor de meer sportieve insteek kan je terecht in sporthotels (Cresta). Maar wintersporters die graag zelf hun potje koken, kunnen ook een van de vele appartementen kiezen. De après-ski in Savognin bestaat uit een aantal leuke bars en een discotheek/dancing.