skiwelt-wilder-kaiser-brixental
skiwelt-wilder-kaiser-brixental

Binnen het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixtental vind je op 752 meter hoogte het skigebied Scheffau, het kleinste dorp van het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixtental. 

Scheffau is niet alleen verskeersarm (geen doorgaand verkeer) maar het is ook nog heel authentiek en traditioneel van uiterlijk en door de ligging tegenover Brandstadl kunnen de winterse bezoekers ook genieten van een heelijk uitzicht op deze berg. Scheffau is weliswaar klein maar zeker niet onbelangrijk binnen het SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.  Het gebied is een uitstekende uitvalsbasis voor beginnende skiërs die hier hun eerste ski- of snowboardervaringen kunnen opdoen om in een tweede fase uit te wijken naar het grotere gebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixtental. Scheffau biedt ook wel een aantal toermogelijkheden die zeker de moeite waard zijn .Wanneer je dan toch een meer uitgebreid gebied wil testen, kan je de skibus nemen tot aan de gondelliften. Door een VIP-pas aan te schaffen kan je vanuit Scheffau gebruik maken van een shortcut om de gondel in te komen op weg naar het grotere gebied. Hierdoor sparen de wintersporters in Scheffau redelijk wat tijd uit. 


Groot gebied

Binnen de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixtental vind je nog tal van andere skidorpen, zoals Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten en Söll. Alles samen tellen we maar liefst 279 pistekilometers en meer dan 90 heel erg moderne skiliften. Wanneer je dit gebied voor de eerste keer bezoekt is een lokale gids zeker geen overbodige luxe, want de wirwar van pistes, verspreid over maar liefst zeven verschillende bergen, zorgt voor een onoverzichtelijkheid waardoor je gemakkelijk kan verdwalen en veel kostbare tijd verliest. Maar het gebied zorgt voor meer uitdagende pistes dan deze die te vinden zijn in Scheffau alleen. De Choralpe is het hoogste punt van het gebied en ligt op 1.957 meter hoogte. Scheffau zelf trekt heel wat langlaufers aan, die zich maar al te graag willen uitleven op de 50 kilometer loipes.

Families welkom

Families kunnen met een gerust hart hun kinderen meenemen naar een enorm (7000 m2) Kinderkaiserland op 1650 meter hoogte. Maar je kan je hartediefjes ook inschrijven in de plaatselijke skischool. De kleinste kinderen gaan liever naar de Bobo Mini Club, vlakbij de start van de gondellift naar Brandstadl-top. Vanaf 4 jaar kunnen ze onder begeleiding kennismaken met de wintersport en dit op een heel speelse en createieve manier. De fantastische omgeving die het centrum van Scheffau omringt biedt ook tal van wandelmogelijkheden rondom de Hintersteinersee. Culinair zijn de restaurants op de pistes zeker de moeite waard en ook de après-ski biedt een aantal leuke plaatsen, maar ook hier is er altijd de mogelijkheid om uit te wijken naar het bruisende SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.