Scuol
Scuol

Tussen het hooggebergte van Engadiner en de bergtoppen van de Silvretta ligt het skigebied van Scuol Motta Naluns, een compact ski- en snowboardgebied voor beginners en wintersportexperts.

Oud of modern

Dit dorp bestaat uit een heel modern en bruisend gedeelte, wanneer je afzakt naar het lagere gelegen deel van het dorp kom je terecht in een meer traditioneel en oud Scuol. Hier kan je verdwalen in de smalle steegjes die plots uitmonden in een leuk pleintje. De bouwstijl is heel typisch voor deze omgeving (Engadiner huizen) en je kunt hier pareltjes van winkels ontdekken. Het nieuwe gedeelte is een stuk moderne met een aantal hotels en restaurants die de moeite waard zijn. Hier vind je ook een volwaardige winkelstraat met een aantal meer moderne ketens. 

Shop Lokaal

Droompiste

Vanuit de meeste hotels kan je snel naar de pistes. Via een gondel (vijf minuten van het centrum) in geraak je tot helemaal bovenaan het Motta Naluns. Je kunt er ook geraken met de skibus die met voldoende regelmaat en op exacte tijdstippen tot aan de liften rijdt. Het volledige ski – en snowboardgebied bevat 80 kilometer pistes en 14 liften. De pistes zijn te vinden tussen 1250 meter en 2783 meter hoogte. Je kunt in dit gebied niet alleen een mooie dalafdaling doen terug naar Scuol, maar er zijn tevens verschillende afdalingen die je naar Sent of Ftan brengen. De Traumabfahrt is, zoals de naam het zegt, een droompiste van maar liefst twaalf kilometer lang die uitmondt in Sent of Scuol. Moet je zeker gedaan hebben wanneer je hier je wintervakantie doorbrengt. 

Het skigebied is voldoende hoog gelegen om sneeuwzekerheid te garanderen op de hoger gelegen afdalingen. Lager worden sommige pistes wel kunstmatig besneeuwd, maar het grootste gedeelte van de pistes ligt wel degelijk boven de 2000 meter. De wachttijden aan de liften zijn vrij kort en ook op de pistes is het nooit enorm druk. De pistes zijn breed genoeg zodat de beginners voldoende ruimte hebben om hun bochten te oefenen, terwijl ervaren wintersporters sneller naar beneden zoeven of de breedte gebruiken om al carvend af te dalen. 

Avontuurlijker?

Wil je graag afdalen naar Ftan, dan kunnen we je ook de vier kilometer lange rodelbaan aanbevelen. Zowel voor jong als oud een leuke belevenis om naar beneden te glijden. Meer avontuurlijke wintersporters vinden voldoende buckelpiste om hun techniek te showen en uiteraard kan je ook meer off-piste gaan om in diepe poedersneeuw uw sporen na te laten. Het funpark biedt dan weer voldoende mogelijkheden om tricks en stunts uit te halen op de aanwezige slides en jumps. En de kers op te taart voor de wintersporter die van variatie en verrassing houdt is uiteraard downhill parcours om met de snowbike van naar beneden te zoeven. 

Wellness

Na een dagje vol avontuur en adrenaline kan je voor een mooie wellness afleiding kiezen. In het bekende kuuroord ‘Bogn Engiadina’ kan je in Scuol volledig zen worden vooraleer je je te rusten kan leggen. Dit kuuroord heeft Romeins-Ierse baden (het eerste van Zwitserland) die zowel binnen als buiten bezocht kunnen worden. In Scuol trek je dus eerder mensen aan die naar een ander soort rustiger après-ski op zoek zijn dan het traditionele drinken en dansen. 

 

Shop Lokaal