(c) IDM Südtirol/Harald Wisthaler

Weet je waar Seiser Alm ligt? In Zuid-Tirol/Südtirol, Noord-Italië, op de koningin der bergplateaus: een alpenweide van 56 km2 in het hart van de Dolomieten. Dat betekent dus: 300 dagen zon per jaar en een unieke mix van alpine en mediterrane invloeden, ook in de keuken. Maar goed ook, want de liefde van wintersporters gaat na een dag sneeuwplezier door de maag.

En alm van superlatieven

Seiser Alm biedt wintersporters en natuurliefhebbers een onvergetelijke belevenis op de meest uitgestrekte hoge alp van Europa. Een stuk ervan ligt in het natuurpark Schlern-Rosengarten, dat deel uitmaakt van de UNESCO-Werelderfgoedsite de Dolomieten. Hier ski, slee, wandel of langlauf je met uitzicht op de Langkofel, Plattkofel en Schlern. Skiën met smaak noemen we dat… en dan niet alleen in culinaire zin.

Shop Lokaal

Zon, een zee van sneeuw en ruimte

Vanwege zijn oost-westelijke ligging is Seiser Alm een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Zuid-Tirol. En meteen ook het grootste binnen de regio Dolomiti Superski. Zeg nu zelf: met 175 kilometer aan pistes en 80 vlotte liften bestaat er geen kans dat je hier op je skihonger blijft zitten. Die heerlijke culinaire maaltijd en dat lekkere wijntje aan het einde van de dag heb je dus absoluut verdiend. Goed om weten: een van de bekendste en meest populaire skitochten in de Alpen, de Sellaronda, is direct toegankelijk vanuit het skigebied Seiser Alm/Val Gardena.

Tips?

  • Maak de Seiser Alm Ronda: een ‘heksenvlucht’ boven de Seiser Alm. Zeven stations op stuk voor stuk fantastische hellingen beloven alle soorten actie en plezier.
  • Leef je uit in het Seiser Alm Snowpark. Dit snowpark staat bekend als het beste in Italië. Het is ook het grootste snowpark in Zuid-Tirol en een van de grootste in Europa. De geweldige uitzichten dragen onverminderd een steentje bij tot het perfecte freestyle gevoel.
(c) Seiser Alm Marketing/Manuel Kottersteger

Meer dan typisch wintersport

Ook al is skiën of snowboarden in Seiser Alm niet te versmaden. Niet iedereen staat even graag elke dag de hele dag op zijn gebruikelijke board of latten. En zelfs dan is variatie mooi meegenomen. Seiser Alm biedt dan ook een breed scala aan andere vrijetijdsactiviteiten voor sportlievelingen, gezinnen en natuurliefhebbers. Wat dacht je van langlaufen, rodelen, sneeuwschoenwandelen, schaatsen of een gezellig ritje met de paardenkoets?

(c) Seiser Alm Marketing/Ennio Cicchetti

Een lust voor het oog en de maag

Zowat overal op de Seiser Alm serveren berghutten naast gastronomische maaltijden traditionele Zuid-Tiroolse gerechten, gemaakt van lokale, regionale ingrediënten. Knoedels of Herrengröstel (kalfsvlees met gebakken aardappelen) bijvoorbeeld, Kaiserschmarren (zoete pannenkoeken) of Buchteln (zoete broodjes) zijn zeker het proberen waard. De meeste hutten zijn trouwens familiebedrijven; gastvrijheid staat hier op één. Reken op een warm welkom, een uitstekende service en een huiselijke sfeer.

(c) IDM Südtirol – Seiser Alm Marketing/Harald Wisthaler

Veilig reizen naar Zuid-Tirol

Snel naar Zuid-Tirol? De Alpenregio ligt op ongeveer 1000 km van Brussel (via Duitsland en Oostenrijk over de tolweg Brennerautobahn). De treinrit van Brussel via München naar Bolzano duurt ongeveer 11 uur. Luchthavens Innsbruck en Verona liggen op minder dan twee uur rijden, en via München, Milaan of Venetië vliegen kan ook.

Noot: Om adequaat met het ‘nieuwe normaal’ om te kunnen gaan, heeft Zuid-Tirol als regio de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Dit betekent dat er voor elke gast meer persoonlijke ruimte is gereserveerd in accommodaties en toeristische voorzieningen, zodat je zorgeloos van je vakantie geniet. Deze ruimte vind je natuurlijk ook in de Zuid-Tiroolse natuur.

Shop Lokaal