festivals in de sneeuw
Top of the mountain Ischgl - TVB-Paznaun-Ischgl

De seizoenopening in Ischgl staat ieder jaar weer garant voor spektakel. Het is dan ook niet voor niets één van de drukste seizoenopeningen van de Alpen. Het hoogtepunt is zonder meer het Top of the Mountain Opening Concert, dat dit jaar op 30 november plaats vindt. Dit jaar opent de Berlijnse reggaeband SEEED het seizoen op feestelijke wijze.

Top of the Mountain Opening Concert: SEEED

Velen kennen de hits van de Berlijnse band, zoals ‘Dickes B’ en ‘Augenbling’ en ‘Ding’ en wanneer je de reggaeformatie nog niet kent is de winteropening in Ischgl een perfect moment om kennis te maken met deze sensatie. De tienkoppige band staat dan op het podium tijdens het Top of the Mountain Conert. De band, onder leiding van leadzanger Peter Fox staat bekend om haar opzwepende stijl, een mix tussen dancehall, reggae, hip-hop, ska en dub. Vanaf 18.00 uur gaan de voetjes gegarandeerd van de vloer op het sportveld van Ischgl. In Ischgl weet de organisatie overigens ieder jaar een topartiest neer te zetten. SEEED werd namelijk al voorgegaan door onder andere Rihanna, Nickelback, Robbie Williams en Jason Derulo.


Ischgl (c) Johannes Sautner

Prachtige pistes in de Silvretta Arena

In het skigebied van Ischgl, de Silvretta Arena Ischgl – Samnaun, tref je meer dan 200 kilometer aan piste aan en staan er 40 liften tot je beschikking. Het gebied biedt voldoende uitdaging voor gevorderde skiërs en off-piste skiërs. Er zijn weinig vlakke stukken te vinden en het skigebied is door haar hoge ligging (met pistes tot 2872 meter) erg sneeuwzeker. Ook voor beginnende wintersporters en kids zijn er genoeg afdalingen te vinden. Je skiet overigens heel eenvoudig het Zwitserse Samnaun in voor een heerlijke raclette en een beetje tax-free shopping.