Serfaus-Fiss-Ladis
Serfaus-Fiss-Ladis

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol ligt het wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis. Het bestaat uit de drie deelgemeenten Serfaus, Fiss en Ladis en is ontstaan uit een fusie van twee wintersportgebieden. 67 skiliften geven toegang tot 163 pistes en 212 pistekilometers van het wintersportgebied. 1150 sneeuwkanonnen zorgen voor een goede besneeuwing op de verschillende pistes.

Drie dorpen

Van de drie dorpen is Serfaus het grootste en als extra troef is het geheel autovrij. De ondergrondse Dorfbahn is een goede manier om snel doorheen het dorp te komen. Fiss ligt op 1438 meter hoogte op een zonneplateau. Fiss is een compact dorp met alle faciliteiten op loopafstand. Het kleinste en meest rustige dorp is Fiss, gebouwd rond Burcht Laudegg, waarvan de ruïne nog steeds goed zichtbaar is.


Families

Serfaus-Fiss-Ladis is een van de meest bekende skigebieden dat zich helemaal richt op families. Dankzij de ligging op het zonneplateau, de uitstekende faciliteiten voor kinderen en accommodaties die helemaal in het teken van families staan, is het een absolute aanrader voor families en kinderen. Er zijn weinig skigebieden ter wereld die kunnen tippen aan het aanbod voor kinderen. Mascottes Murmli en Bertha hebben ondertussen duizenden kinderen leren skiën. Rondom Komperdell in Serfaus en de Möseralm in Fiss vind je veel makkelijke blauwe pistes. Er wordt in Serfaus-Fiss-Ladis continu geïnvesteerd in goede liften en snelle verbindingen waardoor de wachttijden zo goed als onbestaande zijn. Dat maakt ook dat het skigebied – ondanks de uitgestrektheid – behoorlijk compact aanvoelt. De pistes zijn gevarieerd, waarbij met name de Frommesabfahrt in Fiss een heel erg leuke en lange dagafsluiter is. Wil je wat steiler en uitdagender terrein, dan ga je richting Lazid en Masnerkopf.

Iets anders

Fisser Flieger, Serfauser Sauser, … even een pauze tussen het skigeweld nodig? In Serfaus-Fiss-Ladis is ook daar aan gedacht.