Serre Chevalier
Serre Chevalier

Het skigebied van Serre Chevalier is gelegen in het hart van de Alpen en heeft maar liefs 250 kilometer aan pistes. De pistes in dit gebied liggen verspreid over enkele verschillende bergtoppen.

Piste-aanbod 

In Serre Chevalier vind je vooral rode en blauwe pistes, voor de beginnende skiër heb je maar liefst 54 kilometer aan groene pistes. De pistes liggen hier verspreid over verschillende bergtoppen, hierdoor kan je leuke bergtochten maken. Voor de bergtochten heb je wel al een goed niveau nodig want dit zijn vooral rode en zwarte pistes. Ook kan je in Serre Chevalier buiten piste gaan skiën. Voor het betere freestyle-werk is er ook een ruim aanbod, zo zijn er maar liefst vier funparken. In deze funparken heb je verschillende mogelijkheden, zo zijn er verschillende boxes, rails en nog veel meer. Nachtskiën en langlaufen lukt hier zeker en vast ook 

Andere mogelijkheden

Naast skiën en snowboarden zijn er ook nog een tal van andere mogelijkheden. Zo kan je kiezen uit verschillende bergactiviteiten, maar ook is er een ruime mogelijkheid tot culturele activiteiten. Zo kan je in Serre Chevalier kerken en kapelletjes, musea met religieuze kunst en muziekfestivals bezoeken. Voor een bruisende après-ski ben je hier niet aan het juiste adres maar je kan hier aan de pistes wel uitstekend eten. Ook kan je in de dorpjes gezellig iets eten of drinken. 

Families 

In Serre Chevalier is het uitstekend om met het hele gezin te gaan skiën. Doordat het ski-aanbod er zo ruim is, vind je er voor iedereen wel een geschikte piste. Ook zijn er verschillende activiteiten voor alle leeftijden en dit het hele jaar door. Ook zijn er verschillende skischolen waar jong en oud les kan volgen. Dit is ook een vrij rustig gebied waardoor het uitstekend is met kleine kinderen.

Zoek je rust dan ben je Serre Chevalier zeker goed, het is namelijk een minder druk gebied, uitstekend voor als je de toerismedrukte wil ontwijken.

DELEN
Vorig artikelTignes
Volgend artikelPeyragudes