Home Algemene info Shortski met Sky Alps van Brussel naar Bolzano (IT)

Shortski met Sky Alps van Brussel naar Bolzano (IT)

0
Shortski met Sky Alps van Brussel naar Bolzano (IT)

Een spontane korte vakantie in bergen? Wie droomt daar niet van. De gedachten even verzetten, genieten van de magische uitzichten die de Alpen te bieden hebben, even weg uit onze dagelijkse routine… Maar hoe vaak falen onze plannen niet omdat het te ver lijkt om even snel heen en weer te rijden. Te veel gedoe. Tenzij je per vliegtuig gaat?

Dat is vanaf nu een zeer aantrekkelijke optie. Met Sky Alps kan je namelijk van Brussel naar Bolzano vliegen. Op iets minder dan 2 uur tijd sta je fris en monter in het hart van Zuid-Tirol. Sky Alps missie bestaat er bovendien uit om haar reizigers zo comfortabel, snel en veilig mogelijk naar je eindbestemming te brengen.


Met Sky Alps naar Bolzano

Wij namen de proef op de som en vlogen met Sky Alps naar de Italiaanse toppen. De allereerst vlucht van Brussel naar Bolzano zelfs, dus in alle opzichten een primeur! Vervolgens leefden we ons in Obereggen een kleine week uit, om vervolgens op maandag even fris en monter, maar met tonnen meer energie (en een skibruine toet) op het werk te verschijnen.

Sky Alps vliegt met een toestel (Dash DHC-8-Q400) waar maximum 78 passagiers per vlucht kunnen genieten van de gemoedelijke sfeer aan boord. Het Sky Alps-team ziet zichzelf niet als een transportbedrijf maar wel als onze gastheer. Kwaliteit bieden is de topprioriteit. Hun motto luidt dan ook: “At Sky Alps every journey begins with a smile!”

Dat van die glimlach is niet gelogen. Het fijne aan charmante luchtvaartmaatschappijen is dat alles sneller en gemoedelijker gaat. Alleen dat levert ons al een eerste lach op ons gelaat op. De gedachte dat we dan in een goede 3 uur op de piste kunnen staan doet ons kirren van plezier.

Sky Alps praktisch

 • Van 13/12/2021 tot en met 18/03/2022
 • Elke maandag van Brussel (BRU) naar Bolzano (BZO)
 • Vertrek 13:40 uur – Aankomst 15:40 uur
 • Elke vrijdag van Bolzano (BZO) naar Brussel (BRU)
 • Vertrek 10:30 uur – Aankomst 12:40 uur
 • Prijzen vanaf € 135 pp (enkele vlucht)

#ambassadorsofthealps #southtyroltakesoff

www.instagram.com/skyalps.bz of www.facebook.com/skyalps.bz

Vijfdaagse in Obereggen

Maar waar ga je dan naartoe als je eenmaal aangekomen bent in Bolzano? Wij stapten het busje in en reden een goed halfuurtje richten Obereggen waar we 4 nachten genoten van de gastvrijheid van het Cristal Hotel. Obereggen is een dorpje in de Italiaanse Alpen, gelegen in de regio Zuid-Tirol. Zuid-Tirol kennen we allemaal van de machtige Dolomieten en de hoge alpenweides.  Nu dus ook omwille van de  Sky Alps vluchten richting Bolzano.

Familiaal karakter

Obereggen (Dolomietenmassief Latemar, vertaling melkzee) staat bekend om zijn familiaal karakter. En dat is niet gelogen. Het skigebied heeft alle troeven in handen om hele families te laten genieten van de veelzijdigheid van dit skigebied. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat vele Vlaamse gezinnen jaarlijks terugkeren naar Obereggen.

Obereggen is een gebied dat net groot genoeg is om kinderen heel de dag los te laten. Je kent het gebied op enkele uren tijd en heeft een mooie afwisseling van heerlijke doorknalpistes en boulevards waar je eindeloos kan cruisen.

En toch genoeg actie!

Wil je toch wat meer actie dan beperk je tot de pistes met de steilste hellingen! Is dat nog niet genoeg dan heeft Obereggen een volwaardig snowpark waar je zelf kiest welke adrenaline stoot je wil voelen. Kleine jumps, grote jumps, rails en boxen en zelfs een pipe

Geen zin in skiën of snowboarden dan kan je heerlijk gaan genieten van de vele terrassen die er zijn. Of neem de slee en ga rodelen. Of trek er te voet op uit! Op dinsdag en donderdag is de piste zelfs verlicht.

Obereggen praktisch

 • Laagste punt 1550 meter
 • Hoogste punt 2500 meter
 • Liften 20
 • Aantal km pistes +- 111km
 • Zeer kindvriendelijke en familiaal karakter

#obereggen

www.instagram.com/obereggen_official, www.instagram.com/snowpark_obereggen en www.facebook.com/ObereggenLatemarDolomites

Accommodatie tip: het Cristal Hotel

Het mag gezegd: in het Cristal Hotel viel voor ons alles op zijn plaats. We werden overweldigd door een warmte, verwondering en een gevoel van gelukzaligheid. Van zodra je binnenkomt tot je op je terras van je kamer staat, weet je dat je goed zit! Dit familiehotel heeft de charme van de oude dagen weten te koppelen aan nieuwe architectuur en voldoet aan alle eisen waar wintersporters zo van kunnen genieten.

 • Vanuit het hotel recht op de piste!
 • Een zeer ruime stockage plaats om je materiaal weg te zetten en je boots te laten drogen.
 • Een wellness om U tegen te zeggen (zwembad binnen en buiten, sauna, massages…)
 • Een keuken waar onze smaakpapillen wel heel vrolijk van werden.
 • Een wijnkelder waar je, hoe kan het ook anders, wijnen kan proeven en kopen.
 • En bovenal een warme bediening.

#christalstyleoflife

www.instagram.com/cristalobereggen of www.facebook.com/cristalobereggen