Ischgl

Deze zomer heeft Oostenrijk bewezen dat het toerisme ook tijdens de pandemie goed kan functioneren als er gerichte beschermingsmaatregelen getroffen worden. Als verantwoordelijke gastheren en -vrouwen bereiden we ons voor op het winterseizoen. De antwoorden op de belangrijkste vragen over wintervakantie in Oostenrijk kan je hier terugvinden.


Niemand weet hoe de pandemie zal evolueren. Kan ik toch al een wintervakantie boeken?


Veel accommodaties bieden momenteel zeer flexibele annuleringsvoorwaarden. Je kan het beste even contact opnemen met de accommodatie en de mogelijkheden bespreken. We verwelkomen jullie graag binnenkort voor een wintervakantie in Oostenrijk.

Welke regels gelden in ski- en snowboardscholen?

De Oostenrijkse skischoolvereniging heeft in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid maatregelen vastgelegd. Volgens deze aanbevelingen mag een groep uit maximaal 10 personen bestaan, inclusief ski- of snowboardleraar. Er zijn regelmatig tests voor de ski- en snowboardleraren gepland. Gasten worden geregistreerd en natuurlijk moet de minimale afstand van één meter in acht worden genomen. Wanneer dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld voor hulp na een val, moeten er mond- en neusbescherming (mondkapje, buff, sjaal ,..) gedragen worden. Al het gehuurde materiaal – ski’s, snowboards, skischoenen, stokken, etc. – zullen regelmatig worden gedesinfecteerd.

Zijn er skibussen?

Ja. Hier gelden dezelfde regels als in het reguliere openbaar vervoer. Met andere woorden, je moet mond- en neusbescherming dragen.

Welke regels gelden er in kabelbanen/stoelliften?

85 procent van de kabelbanen zijn “open”, wat automatisch betekent dat er een lager besmettingsrisico is dan binnen. Net als in het openbaar vervoer moet er een mondmasker gedragen worden. Indien nodig kan de capaciteit van de kabelbanen beperkt worden. Als je in de rij staat, houd dan de veiligheidsafstand van één meter aan. Hier kan je meer lezen over de maatregelen die de Oostenrijkse kabelbanen hebben genomen.

Zal après-ski mogelijk zijn?

Niet in dezelfde vorm die we kennen uit de afgelopen jaren. Tijdens een pandemie sluiten grote groepen, zingen en dansen elkaar natuurlijk uit. Dus ook bij een après-ski zal er een afstand van één meter tussen de groepen gerespecteerd moeten worden. Er zijn geen staanplaatsen. Consumpties nuttigen kan alleen zittend aan een tafel. Dit geldt zowel binnen als buiten. Meer informatie over de maatregelen in de horeca kan je hier lezen.

Wanneer begint het skiseizoen?

Een overzicht van alle seizoensstarten kun je hier vinden.

Komen er events zoals de opening van het skiseizoen ?

Events zoals concerten ed. zijn onder huidige maatregelen niet mogelijk. Mocht de situatie positief evalueren zult u dit hier kunnen teruglezen. Wanneer het skiseizoen van start gaat in ieder skigebied, dat kan je hierboven nalezen.

Zullen skiwedstrijden plaatsvinden?

Ja, maar in de eerste plaats zonder toeschouwers of publiek.

Zijn de schaatsbanen open?

Ja, vanuit het oogpunt van vandaag, bijvoorbeeld op de Wiener Rathausplatz zal medio november 2020 weer geschaatst worden op de Kleiner Eistraum. De Wiener Eistraum opent in januari 2021.

Zullen kerstmarkten geopend zijn?

De kerstmarkten kunnen opengaan en zullen elk een individueel preventieconcept uitwerken. Dit zal dan bijvoorbeeld een plan bevatten hoe men het aantal bezoekers reguleert. Ook moet voldoende afstand tussen de kraampjes worden gegarandeerd, evenals de gebruikelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen voor uitbaters, medewerkers en gasten (bijv. beschikbaarheid van desinfectiemiddelendispensers). De algemene regels zijn van kracht: 1 meter afstand tussen personen die niet uit hetzelfde huishouden komen en wanneer men geen eten of drinken consumeert is het dragen van een mondkapje verplicht. Consumptie indoor is enkel zittend toegestaan. Sluitingsuur is analoog met de horeca: 1 uur. Hier kunt u een overzicht van de kerstmarkten vinden.

Welke maatregelen zijn er van toepassing in de horeca?

Binnen geldt een maximum van 6 gasten per tafel (plus 6 kinderen). Buiten zijn 12 personen per tafel (plus 6 kinderen) toegestaan. Voor jouw bescherming draagt het servicepersoneel een mondkapje. Je draagt zelf altijd een mondmasker wanneer je niet aan tafel zit. Drank en etenswaren worden alleen aan de tafels geserveerd, consumptie aan de bar is niet toegestaan. Hier lees je meer over de maatregelen in de horeca.