Copyright Courchevel Tourisme
Copyright Courchevel Tourisme

Het niet te missen evenement van de zomer is terug in Courchevel op 6 en 7 augustus voor zijn 30ste editie. Veel meer dan een wedstrijd, is de Summer Ski Jumping World Cup een event geworden waaruit de grootste kampioenen zijn voortgekomen sinds de oprichting in 1991. Onder hen zijn Adam Malysz, Simon Ammann en de huidige Olympisch kampioen Kamil Stoch, de recordhouder van de skischans met een sprong van 137 meter. Maar ook de Japanse Sara Takanashi die een uitstekend prestatierecord heeft op de Olympische skischansen van Courchevel met 4 overwinningen.

Dit jaarlijkse internationale evenement is uniek in Frankrijk en trekt een groot publiek dat komt kijken naar de elite van de wereld in de sport. Maar ook de sterren van luchtacrobatiek zijn te zien in de lucht boven Courchevel. Deze zomer kunnen jong en oud zich vergapen aan luchtdemonstraties door het aerobatic team van de Air en Space Force. Verder is het beroemde F86 / E Sabre gevechtsvliegtuig te zien dat door de US Air Force werd gebruikt in de Koreaanse oorlog, het enige van zijn type in Europa.

Shop Lokaal

Voor degenen die nog “hoger” willen gaan dan de Wereldbeker schansspringen, worden korte vluchten aangeboden door Alpine Airlines en kunnen er aerobatic-vluchten worden gemaakt met Adrenaline Flight op zondag 8 augustus in Courchevel Altiport.

Voorafgaand aan de finale, op zaterdag 7 augustus, viert Courchevel de overwinning van Alexis Pinturault op de Big Crystal Globe. Het is een kans voor het publiek om hulde te brengen aan de skiër die geboren is in Courchevel en aan de twee geweldige kampioenen van het skispringen bij vrouwen – Léa Lemare en Lucile Morat, die beiden onlangs met pensioen zijn gegaan.

Copyright - Courchevel Tourisme