Bergpanorama’s en sightseeing, actie en ontspanning – dit alles gaat in Innsbruck hand in hand. De nieuwe SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck biedt de gehele veelzijdigheid gecombineerd in één ticket: 13 skigebieden, 22 stadsbelevenissen, 3 overdekte zwembaden en het gebruik van alle skibussen en de Innsbrucker Sightseer zijn daarbij inbegrepen.

Eén pas voor skipret en sightseeing

Innsbruck biedt de stedelijke flair van een stad in combinatie met een berglandschap waar de harten van wintervakantiegangers sneller van gaan kloppen. Honderden kilometers pistes zijn slechts een sprong van de stad verwijderd. Skibussen brengen je bijna van de huisdeur naar de lift en terug. En qua skigebieden heb je volop de keuze. Of je nu een pistemarathon met gletsjerpanorama aflegt of toch liever gemoedelijk met het gezin door een idyllisch skigebied bochtjes maakt met uitzicht op de stad.

Shop Lokaal

Maar niet alleen de sneeuwpret kent geen grenzen, ook de stad biedt afwisselende culturele en recreatieve activiteiten. De keizerlijke hofburg van Innsbruck bezoeken of dieren kijken in de Alpenzoo? Het Bergisel skiprongstadion of de Swarovski Kristallwelten? Of liever een namiddagje ontspanning voor lichaam en geest in een van de drie overdekte zwembaden? Het mooiste van al: het gehele aanbod wordt met de SKI plus CITY Pass moeiteloos onder één noemer gebracht. Gemakkelijk, flexibel en comfortabel op vakantie, luidt het devies! Nog een tip: deze winter zijn er ook weer rechtstreeks vluchten van Antwerpen naar Innsbruck.

3S Bahn Stubaier Gletscher_Bergstation (c) Andre Schoenherr

Enkele tips

 • De Stubaiergletsjer (3210 m), het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk, met meer dan 100 perfect geprepareerde kilometers.
 • Kühtai, een charmant skiresort met accommodaties van de hoogste kwaliteit. Alle dalstations en hotels bevinden zich al op meer dan 2000 m.
 • De Innsbrucker Nordkette en de Patscherkofel, direct vanuit het stadscentrum bereikbaar, met ski- en snowboardplezier voor zowel gezinnen als echte freeriders.
 • Een winterwonderwereld voor gezinnen: Hochoetz, de door het bos voerende pistes van de Muttereralm of het familieskigebied Serlesbanen.
Swarovski Kristallwelten (c) Innsbrucktourismus_Swarovski

SKI plus CITY Pass praktisch

Gemeenschappelijke skipas vanaf twee dagen, incl. 13 skigebieden, 22 bezienswaardigheden en 3 overdekte zwembaden.

 • Geldig: 1 oktober 2019 – 10 mei 2020
 • Inclusief 13 skigebieden: Stubaier gletsjer, Axamer Lizum, Schlick 2000, Kühtai, Hochoetz, Muttereralm, Bergeralm, Innsbrucker Nordkettenbanen, Serlesbanen, Elferbanen, Patscherkofel, Rangger Köpfl, Glungezer.
 • Inclusief eenmalige toegang tot 22 lifestyle-, cultuur- & sightseeing-attracties: Alpenzoo, Keizerlijke Hofburg Innsbruck, Stadstoren, Swarovski Kristallwelten, Museum Huis met het Gouden Dak, Stadsarchief Innsbruck, Tiroler Volkskunstmuseum, Hofkerk, Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum, Museum im Zeughaus, Tirol Panorama met Kaiserjägermuseum, Bergisel-springstadion, Anatomisch museum, Klokkenmuseum en klokgieterij Grassmayr, Tiroler Museum van oude railvoertuigen, Slot Ambras Innsbruck, Audioversum, Taxispalais Kunsthal Tirol, Burcht Hasegg, Museum Münze Hall, Per Pedes stadswandeling met gids (1 toer), fietsverhuur Die Börse (3 uur), Schaatsen – Olympiaworld Innsbruck.
 • Inclusief 3 overdekte zwembaden: Recreatiecentrum Neustift, Sauna- en zwemparadijs StuBay (eenmalige toegang tot het zwembad voor max. 4 uur), overdekt zwembad Axams (eenmalige toegang voor max. 4 uur).
 • Vervoer: skibuslijnen & Sightseer Innsbruck (Hop-On-Hop-Off).
 • Kaartverkoop: kassa’s van de deelnemende kabelbanen, voorverkoopkantoren van Innsbruck Tourismus, bij deelnemende partners zoals hotels of sporthandel.
 • Prijsvoorbeelden: 2-daagse pas voor volwassene € 111, 5-daagse pas voor volwassene € 230. Ter vergelijking: een 4-daagse skipas voor alleen de Stubaiergletsjer kost € 181. De SKI plus CITY Pass kost voor dezelfde periode € 191, dus slechts € 10 meer, voor 13 gebieden en tal van extra’s.

www.innsbruck.info

DELEN
Vorig artikelSnowVision: Goggles met een visie
Volgend artikelHELLO HOCKEY!