Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Met meer dan 250 aaneengesloten pistekilometers is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een modern en populair skigebied. Het gros van de pistes zijn blauw of rood, wat van het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn meteen een erg goede bestemming voor beginnende of licht-gevorderde skiërs of snowboarders maakt. De ervaren wintersporter vindt zijn ding op de befaamde en moeilijke Schattberg.

Ook bij slecht weer

De voorzieningen voor familie en kinderen zijn van prima kwaliteit. De skilessen voor de allerkleinsten zijn uitstekend. Het skicircus is eigenlijk een aaneenschakeling van gezellige dorpen in een gevarieerd wintersportgebied. Er zijn veel makkelijke en toegankelijke pistes tussen de bomen wat maakt dat je ook bij slecht weer toch leuke tochten en afdalingen kan maken. In het midden van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn liggen de hoofddorpen, Saalbach en Hinterglemm. Dat is de ideale uitvalsbasis voor diverse tochten doorheen de verschillende dorpen. De verbinding met het aangrenzende dal waar Leogang ligt, zorgt voor extra mogelijkheden. Seizoen 2015-2016 was een belangrijke stap voor Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. De nieuwe gondel verbindt het dalstations van Reckmoos Süd in Fieberbrunn met de Reiterkogel waardoor de toegang tot het skigebied van Fieberbrunn een stuk makkelijker is.


Evenementen in de dorpen

Saalbach-Hinterglemm tekent voor de meest uitbundige après-ski die je in Oostenrijk kan vinden. Après-ski start hier in de late middag reeds op de piste en gaat vaak door in de dorpen tot de pistes terug openen. Op vlak van accommodaties is er in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn geen gebrek. Van mooie en duurdere vijfsterrenhotels in Saalbach tot wat eenvoudiger en goedkoper onderkomen in Leogang of Fieberbrunn. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is verder organisator van verschillende evenementen. Internationale skiwedstrijden, Rave on Snow, concerten, … rust is er niet meteen bij in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.