skiën in Alpe d’Huez en Pic Blanc

De Alpe d’Huez geniet natuurlijk wereldwijde bekendheid, zeker door de regelmatig terugkerende bergetappe in de Tour de France, waarbij de renners 21 bochten en meer dan 1000 hoogtemeters moeten bedwingen, maar je kunt natuurlijk ook skiën in Alpe d’Huez en Pic Blanc.

Skiën in Alpe d’Huez en Pic Blanc

Alpe d’Huez is gelegen richting het zuiden, op een hoogte van 1860 meter en is daarmee zeker een ‘eiland in de zon’ voor wintersporters. De vele zonuren zorgen er dan ook voor dat Alpe d´Huez een prima reputatie geniet onder wintersporters. De eerste (gedocumenteerde) sportieve activiteiten vonden plaats in 1936 en vanaf dat moment groeide het toerisme dan ook in sneltreinvaart.  Wanneer je tegenwoordig gaat skiën in Alpe d’Huez en Pic Blanc geniet je dan ook van een skigebied met meer dan 250 kilometers aan piste.

Skiën in Alpe d’Huez en Pic Blanc is vernieuwend

Ook in dit skigebied worden bezoekers jaarlijks verrast door nieuwe faciliteiten, pistes en tal van evenementen voor jong en oud. Na het grote succes van de ludieke afdaling ‘Marcel’s Farm’ heeft het gebied voor komende winter twee nieuwe thematische afdalingen voor haar bezoekers: Roger le berger, een groene afdaling in het thema alpinisme en Jacky le Bûcheron, een blauwe run waarbij beeldende kunst centraal staat.

Skiën in Alpe d’Huez en Pic Blanc doen we natuurlijk liefst het ganse jaar en daar helpt het gebied ons nu bij. Er is een nieuwe piste van meer dan 1 kilometer, die het gehele jaar geopend is voor publiek. In de zomer lekker met de fiets naar boven om daar enkele afdalingen op de ski’s in te zetten behoort vanaf komende zomer dan ook zeker tot de mogelijkheden. 

Skiën in Alpe d’Huez en Pic Blanc: panoramisch genieten

De bergtop Pic Blanc is gelegen op een hoogte van 3300 meter en kijkt daarmee trots uit over Alpe d´Huez. Een gondel zorgt er sinds 1960 voor dat de top eenvoudig te bereiken is voor iedereen. Als bezoeker sta je perplex wanneer je op de top aan komt, zeker door het prachtige uitzicht van de Mont Blanc tot de Mont Ventoux en van de heuvels van het Centraal Massief tot Mont Viso. Het panoramische uitzicht wordt dan ook met drie sterren beoordeeld in de Michelingids. In de zomermaanden geniet je hier van een waar palet aan kleuren en bijzondere flora en fauna. Wij willen natuurlijk skiën en dan zit je in de wintermaanden perfect op Pic Blanc. Vanaf de top kun je twee legendarische afdalingen inzetten: de Sarenne, één van de langste afdalingen ter wereld en Le Tunnel, een afdaling enkel voor skiërs waarbij je, de naam zegt het al, op ski’s door een tunnel gaat.